8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENTFestivalul de Muzică Veche de la Miercurea Ciuc. Vor concerta artişti din...

Festivalul de Muzică Veche de la Miercurea Ciuc. Vor concerta artişti din şase ţări şi Corul Naţional de Cameră Madrigal

Publicat în

spot_img
spot_img

Artişti din şase ţări vor concerta la Festivalul de Muzică Veche de la Miercurea Ciuc, care va avea loc în perioada 10-18 iulie.

Potrivit Centrului Cultural Judeţean (CCJ) Harghita, festivalul va avea ca temă principală călătoria şi va fi deschis sâmbătă după-amiaza, în curtea cetăţii Mikó din municipiu, cu concertul unui ansamblu din Serbia.

“Tema principală a festivalului din acest an este călătoria. Ceea ce nu ni s-a permis să facem în ultimii ani, facem acum cu ajutorul muzicii şi aşteptăm cu nerăbdare pe toată lumea să ni se alăture în această călătorie. Festivalul va fi deschis sâmbătă, 10 iulie, ora 18,30, de concertul ansamblului sârb Renaissance. Duminică, de la ora 13,30, va susţine un concert formaţia Kájoni Consort, iar de la ora 18,00, îi vom revedea pe formaţia Musica Historica şi oaspetele lor francez Miquëu Montanaro”, a declarat Ignác Filip, directorul artistic al festivalului.

Printre invitaţi se mai numără artişti din Cehia, Turcia, Franţa, precum şi Corul Naţional de Cameră Madrigal – Marin Constantin din Bucureşti, care a concertat şi la primele ediţii ale festivalului şi care va fi prezent pe scenă joi, 15 iulie.

Sâmbătă, în curtea cetăţii Mikó, va avea loc “Ziua Renascentistă a Copiilor”, unde atât cei mici, cât şi cei mari sunt aşteptaţi să încerce activităţi şi jocuri caracteristice epocii renascentiste.

Duminică, evenimentul va fi închis de spectacolul prezentat de Orchestra Barocă a Festivalului.

Concertele vor avea loc la Cetatea Mikó, la Cinematograful Miercurea Ciuc, la Colegiul Naţional “Márton Áron”, la Sanctuarul Franciscan de la Şumuleu Ciuc, precum şi în bisericile “Sfântul Augustin” şi “Millenium”.

În perioada festivalului va avea loc şi tradiţionala Universitate de Vară de Muzică Veche, studenţii putând alege să se înscrie la mai multe cursuri de măiestrie.

În 13 iulie se va desfăşura conferinţa internaţională intitulată “Music Bridge”, care face parte din proiectul “Music Bridge Art Project”, cofinanţat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene.

După festival, organizatorii vor anunţa acordarea a două burse, unui elev şi unui student, scopul fiind de a contribui la educaţia lor din veniturile obţinute din vânzarea biletelor.

Programul detaliat al evenimentului, informații legate de înscriere și achiziționarea de bilete pot fi găsite pe site-ul regizene.ro/ro.

Articole recente

VIDEO | De ziua lor, salvatorii au salvat o femeie implicată într-un accident de ATV

Exact în ziua în care se împlinesc 32 de ani de la înființarea S.M.U.R.D., paramedicii Detașamentului de Pompieri Orăștie, alături de Salvamont Hunedoara au avut parte de o intervenție contracronometru

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Mai multe articole de același fel