Incendiul izbucnit în cursul nopţii de joi spre vineri la un depozit de deşeuri plastice din Salonta a fost stins la ora 13,25, a transmis ISU Bihor.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Peste 60 de pompieri militari bihoreni au acționat pentru stingerea incendiului de mari proporții izbucnit la o firmă de colectare și reciclare deșeuri de materiale plastice de pe strada Ghestului din municipiul Salonta, fumul negru şi dens fiind vizibil chiar şi de la 30 de kilometri depărtare.

„După executarea recunoaşterii, echipajele au constatat că incendiul se manifesta violent atât în curtea depozitului, cât și la trei hale (două construite pe o suprafață de circa 600 de metri pătrați fiecare și una, pe circa 1300 de metri pătrați), flăcările, alimentate de cantitatea mare de materiale combustibile depozitate în clădire și de vântul puternic, ameninţând să se propage la clădirea unei alte firme situate la mai puțin de un metru de una dintre cele trei hale în flăcări.

Acțiunea de stingere a fost îngreunată de existența numeroaselor materiale combustibile depozitate pe o suprafață totală de circa 8000 de metri pătrați, ce au favorizat dezvoltarea, pe timpul arderii, a unor temperaturi înalte şi degajări masive de gaze şi fum, de modul de depozitare a acestor materiale atât în curte, cât și hale, care îngreuna acțiunea directă asupra focarelor, dar și de insuficiența surselor de apă în apropiere (doi hidranți), alimentarea autospecialelor realizându-se în sistem navetă, de la un alt operator economic și de la hidranții din municipiu. Dată fiind amploarea incendiului și condițiile dificile de desfășurare a operațiunii, inspectorul șef, colonel Caba Sorin Mihai, care a coordonat și condus operațiunea în teren, a ordonat suplimentarea forțelor și mijloacelor de intervenție, astfel că, pentru localizarea și lichidarea focarelor, respectiv pentru împiedicarea propagării flăcărilor la vecinătăți, un număr de peste 60 de pompieri militari din cadrul a șase subunități au acționat cu nouă autospeciale de lucru cu apă şi spumă, la locul intervenției fiind mobilizate și alte nouă autospeciale de suport logistic (care au transportat personal de intervenție, combustibil, spumogen, butelii cu aer comprimat etc.)”, a transmis ISU Bihor.

Potrivit pompierilor, la ora 06:20 incendiul a fost localizat, iar în jurul orei 09.25 echipajele au reușit să pătrundă în incinta depozitului, pompierii acționând asupra focarelor atât din interior, cât și din exteriorul amplasamentului, realizând un dispozitiv circular de stingere.

Incendiul a fost stins la ora 13.25, echipajele de pompieri militari acționând în continuare și la această oră pentru căutarea și lichidarea focarelor ascunse și înlăturarea efectelor negative.

După finalizarea intervenției, în vederea prevenirii unor situații de urgență generate de reizbucnirea incendiului la obiectivul afectat, două autospeciale de lucru cu apă și spumă, vor rămâne la locul intervenției pentru asigurarea/supravegherea zonei.

Până la această oră nu au existat persoane rănite, iar forțele de intervenție au reușit să salveze din calea flăcărilor clădirea firmei învecinate.

(FOTO: ISU Bihor)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania