fbpx
12.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORVIDEO | Garda de Mediu Bihor: Fumul toxic rezultat în incendiul de...

VIDEO | Garda de Mediu Bihor: Fumul toxic rezultat în incendiul de la Salonta se îndreaptă spre Ungaria

Publicat în

spot_img
spot_img

Fumul toxic rezultat din incendiul izbucnit la depozitul de deşeuri plastice de la Salonta este îndreptat de vânt către Ungaria, respectiv localitatea Gest, a declarat vineri, pentru AGERPRES, comisarul şef al Gărzii de Mediu Bihor, Sever Şerbănescu.

„Fumul merge exact către localitatea Gest din Ungaria. Direcţia fumului este pe nord, nord-vest, aşa ziceau colegii de la Poliţia de frontieră. Din ce s-a discutat la faţa locului, poliţia de frontieră a anunţat autorităţile maghiare, în baza protocolului, despre această poluare transfrontalieră”, a declarat Sever Şerbănescu.

Potrivit comisarului şef, reprezentanţii firmei SC Granuplast Direct SRL au precizat că pe suprafaţa depozitului se găsesc 1.300 de tone de deşeuri de material plastic şi granule, rezultate în urma mărunţirii deşeurilor. Ei colectează deşeurile din plastic, le toacă cu utilaje speciale şi apoi le distribuie unor firme.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Bihor vor demara luni un control la această firmă, după ce au lăsat vineri o invitaţie administratorului societăţii de a se prezenta la începutul săptămânii viitoare la sediul instituţiei.

„Vrem să vedem modul de gestionare a acestor deşeuri, într-un control complex”, a precizat Şerbănescu.

Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea a declarat, prin purtătorul de cuvânt Laura Bondar, că incendiul a fost localizat, nu există pericolul propagării acestuia la alte localităţi din zonă, în continuare acţionându-se în vederea stingerii incendiului în totalitate.

Un incendiu puternic a izbucnit, în noaptea de joi spre vineri, în municipiul Salonta, la periferia acestuia, la un depozit de colectare şi reciclare deşeuri de plastic, aparţinând de SC Granuplast Direct SRL, de pe strada Ghestului nr. 4, în apropierea Staţiei CFR Salonta, unde îşi are sediul Punctul de Trecere a Frontierei Salonta feroviar.

Conform Laurei Bondar, în jurul orei 6,30 incendiul a fost localizat, neexistând pericolul propagării focului şi la alte localităţi din zonă.

Echipajele de intervenţie de la ISU Bihor acţionează, prin cei aproximativ 50 de pompieri militari, în continuare pentru lichidarea incendiului, fiind implicate şi alte focare locale din partea administraţiei locale. Focul emană în atmosferă un fum toxic, negru şi dens, care nu merge spre oraş, ci spre frontiera cu ţara vecină.

(FOTO: ISU Bihor)

Ovidiu Petrovai

Articole recente

CJ Maramureș a alocat un milion de lei, fonduri nerambursabile, pentru domeniul culturii

Fondul de un milion de lei a fost aprobat de consilierii judeţeni pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor în domeniul culturii

Șoareci morţi, praf, mucegai și gândaci de bucătărie, găsiți de comisarii de la Protecţia Consumatorului în cantina unui colegiu din Timişoara

Cantina Colegiului Tehnic ”Henri Coandă” din Timişoara a fost închisă de inspectorii de la Protecţia Consumatorului

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Teodor Bulza: „Cinstea și gramatica -vocația și crezul vieții mele”

Mai multe articole de același fel

Director CNAIR: Joi, la ora 15.00, se deschide Drumul Expres care asigură legătura dintre Centura Oradea şi A3

Directorul general al CNAIR a precizat că, în viitor, acest sector de drum se va adăuga drumului expres Arad -Oradea pe coridorului de mare viteză care va asigura legătura rutieră între Marea Baltică- Marea Neagră şi Marea Adriatică.