USR PLUS susţine că reprezentanţii PNL, PSD şi Pro România au votat marţi, în Consiliul Local Timişoara, o hotărâre care ar urmări să declanşeze “o vânătoare de vrăjitoare” împotriva primarului Dominic Fritz, informează AGERPRES.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Consilierii PNL, PSD şi Pro România au votat în şedinţa Consiliului Local din data de 13.07. 2021 un proiect de hotărâre care are un singur obiectiv: o vânătoare de vrăjitoare împotriva primarului Timişoarei Dominic Fritz. Hotărârea obligă Primăria Timişoara să publice copiile actelor de identitate ale consilierilor locali, primar, viceprimari şi personal cu funcţii de conducere, pentru a se demonstra că aceştia au domiciliul în Timişoara. Consilierii locali ai USR PLUS au arătat că acest proiect este ilegal şi neconstituţional”, se arată într-un comunicat transmis de USR PLUS.

Conform sursei citate, consilierul local Rodica Militaru a afirmat că problema domiciliilor aleşilor locali a fost tranşată deja în momentul validării candidaturilor de către Biroul Electoral Central, apoi a mandatelor de către instanţa de judecată. Referitor la domiciliul lui Dominic Fritz, instanţa de judecată a constatat că cetăţeanul german are reşedinţa în Timişoara şi că, astfel, criteriul de reşedinţă sau domiciliu a fost îndeplinit.

În comunicat se menţionează că secretarul general al Primăriei Municipiului Timişoara a anunţat că proiectul de hotărâre excede cadrul legal, nu a fost avizat şi nici contrasemnat de el şi este, astfel, susceptibil de contestare a legalităţii, cel puţin din motive de procedură.

“Am constatat azi, cu regret, că în Consiliul Local Timișoara s-a format o coaliție conjuncturală între PNL, PSD și Pro România al cărei obiectiv este să-mi caute mie domiciliul, nu să lucreze pentru Timișoara.

Și-au investit energia și votul dat de timișoreni într-o hotărâre de Consiliu Local care încearcă să ne oblige să ne publicăm actele de identitate pe site-ul Primăriei. Marius Craina, fost candidat Pro România, și-a însușit punctul de vedere din realitatea alternativă a fostului primar Robu că ceva nu ar fi în regulă cu actele mele. Ideea de bază este că biroul electoral și judecătorii, care au confirmat alegerea mea, au greșit cumva și de aceea ar fi obligația mea să dovedesc încă o dată, public, că stau în Timișoara. A inițiat acest HCL susținut și votat de PNL, PSD și Pro România, deși li s-a atras atenția din partea secretarului general al primăriei că proiectul este ilegal.

Dacă nu știți de ce Pro România și dl Craina (rezultat: 5%) au pierdut alegerile, dacă nu știți de ce PNL și Nicolae Robu (rezultat: 29%) au pierdut alegerile: de asta au pierdut, pentru că s-au ocupat de penibile jocuri politice și probleme false, nu de provocările și ambițiile orașului. Nu este vorba despre transparență, ci despre un război politic al unor persoane și partide care nu pot accepta că timișorenii au făcut o alegere.

Este singurul proiect de hotărâre pe care Pro România l-a adus la masă în acest mandat, iar PNL nu a adus niciunul. Colegii liberali l-au votat însă, cot la cot cu PSD și Pro România, probabil ca să distragă atenția de la imensul scandal despre legitimitatea alegerilor lor interne: în PNL Timișoara avem două birouri locale paralele care se contestă reciproc. Pentru votul de azi, și-au regăsit unitatea.

Ca să fie clar ce hram poartă aceste atacuri, la sfârșitul dezbaterii a luat cuvântul avocatul domnului Craina, care a pierdut și el de două ori cursa la primărie (2008: 0,24%, 2012: 0,39%). A pus întrebarea retorică cum se comportă un primar ”german” într-un consiliu local ”român”.

Lăsați ipocrizia și apucați-vă să contribuiți pentru timișoreni. Timișoara are nevoie de proiecte, avem nevoie de subpasaj și pod la Solventul, avem nevoie de transport în comun performant și spitale renovate. Și noi le vom face! Eu cel puțin nu mă voi lăsa intimidat și voi lupta în continuare ca Timișoara să-și atingă pe deplin potențialul european”, a transmis marți primarul Dominic Fritz.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.