8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEO nouă paradigmă educaţională de tip HighTech la UBB

O nouă paradigmă educaţională de tip HighTech la UBB

Publicat în

spot_img
spot_img

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va utiliza, din anul universitar 2021-2022, o tehnologie HighTech în procesul de educaţie academică, printr-o schimbare de paradigmă în direcţia unei noi pedagogii universitare, aceasta urmând să fie prezentată miercuri, 14 iulie 2021, la ora 18.00, la Centrul de Industrii Creative al UBB din Cluj Innovation Park (CREIC – str. Valea Chintăului nr. 1).

În acest sens, UBB a fondat, în urmă cu câteva luni, împreună cu compania americană EON Reality, un centru academic numit UBB-EON-XR Center for Higher Education (https://news.ubbcluj.ro/ubb-introduce-in-tara-standardul-educatiei-viitorului-infiintand-ubb-eon-xr-center/), primul şi planificat să fie cel mai mare centru de acest gen din România şi ţările învecinate, cu două componente fundamentale:
(1) una educaţională, pentru a introduce un nou standard în predare/învăţare, bazat pe o “nouă pedagogie universitară” în realitate virtuală/augmentată/mixtă şi
(2) una de cercetare-dezvoltare-inovare (CDI), pentru a genera produse şi servicii inovative către societate (spre exemplu produsul VR Mind – https://news.ubbcluj.ro/noua-structura-academica-ubb-eon-xr-center-lanseaza-in-romania-formula-comerciala-a-vr-mind/).

Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, declară că, “până în acest moment, câteva sute de cadre didactice şi de cercetare (aproximativ 500) ale UBB sunt înscrise în primele module de formare organizate de EON Reality, pentru a implementa din anul universitar 2021-2022 realitatea virtuală/augmentată/mixtă în procesul de predare-învăţare. Prezentarea acestei noi “pedagogii universitare” – care combină strategii inovative de educaţie cu tehnologiile avansate – va fi făcută miercuri, 14 iulie 2021, cu exemple concrete, în cadrul UBB-EON-XR Center for Higher Education din Centrul de Industrii Creative al UBB din Cluj Innovation Park. Efectiv, prin aceste dezvoltări, care schimbă paradigma academică, studenţii UBB pot intra într-o nouă eră educaţională”.

UBB-EON-XR Center for Higher Education beneficiază şi de colaborarea şi coordonarea cu noul Institut de Inteligenţă Artificială, Realitate Virtuală şi Robotică al UBB (fondat pe centrele de Computational Intelligence, Machine Learning, Data Mining, Metaheuristics for Complex Systems, Virtual Reality, Modelling and Simulation – de la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul UBB) şi cu deja cunoscuta Platformă Matrix a Institutului de Studii Avansate de Psihoterapie şi Sănătate Mintală Aplicată (Robotherapy and Virtual Reality Therapy Platform – Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din UBB).

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel