Universitatea Politehnica Timişoara (UPT) se pregăteşte să reia din toamnă cursurile universitare în sistem faţă în faţă, a anunțat miercuri instituția de învățământ.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Ne dorim să le oferim din nou tinerilor, viaţa de student de care au fost privaţi pe durata pandemiei şi să aducem la normalitate viaţa universitară. În acest sens, am început lucrări ample de renovare şi reamenajare a spaţiilor de studiu, a locurilor de cazare, Politehnica oferind în prezent 5000 de locuri, o valoare care acoperă întregul necesar pentru studenţii noştri. Practic, ne mândrim cu faptul că suntem o universitate care asigură locuri de cazare tuturor studenţilor săi”, a declarat rectorul UPT, conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan.

Şi cadrele didactice se pregătesc pentru a relua viaţa universitară în condiţii normale, cu studenţi prezenţi fizic în amfiteatre şi săli de cursuri. De asemenea, în fiecare facultate au fost amenajate laboratoare de ultimă generaţie, complet dotate, în care studenţii interacţionează cu echipamente menite să le asigure şi o pregătire practică temeinică, iar Biblioteca UPT a fost dotată şi anul acesta cu resurse noi de studiu, volume noi din toate domeniile şi calculatoare performante pentru studenţi.

Potrivit UPT, bazele sportive (cu bazine de înot, terenuri de fotbal, tenis, handbal, baschet, săli de sport, pistă de atletism etc.) vor fi pregătite pe toată durata verii pentru a oferi studenţilor posibilitatea practicării oricărui sport de masă sau de performanţă.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.