13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEPrezență fizică la cursuri în noul an universitar, la Universitatea Politehnica Timişoara

Prezență fizică la cursuri în noul an universitar, la Universitatea Politehnica Timişoara

Publicat în

spot_img
spot_img

Universitatea Politehnica Timişoara (UPT) se pregăteşte să reia din toamnă cursurile universitare în sistem faţă în faţă, a anunțat miercuri instituția de învățământ.

“Ne dorim să le oferim din nou tinerilor, viaţa de student de care au fost privaţi pe durata pandemiei şi să aducem la normalitate viaţa universitară. În acest sens, am început lucrări ample de renovare şi reamenajare a spaţiilor de studiu, a locurilor de cazare, Politehnica oferind în prezent 5000 de locuri, o valoare care acoperă întregul necesar pentru studenţii noştri. Practic, ne mândrim cu faptul că suntem o universitate care asigură locuri de cazare tuturor studenţilor săi”, a declarat rectorul UPT, conf. univ. dr. ing. Florin Drăgan.

Şi cadrele didactice se pregătesc pentru a relua viaţa universitară în condiţii normale, cu studenţi prezenţi fizic în amfiteatre şi săli de cursuri. De asemenea, în fiecare facultate au fost amenajate laboratoare de ultimă generaţie, complet dotate, în care studenţii interacţionează cu echipamente menite să le asigure şi o pregătire practică temeinică, iar Biblioteca UPT a fost dotată şi anul acesta cu resurse noi de studiu, volume noi din toate domeniile şi calculatoare performante pentru studenţi.

Potrivit UPT, bazele sportive (cu bazine de înot, terenuri de fotbal, tenis, handbal, baschet, săli de sport, pistă de atletism etc.) vor fi pregătite pe toată durata verii pentru a oferi studenţilor posibilitatea practicării oricărui sport de masă sau de performanţă.

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel