Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a reuşit să obţină o finanţare în valoare de peste zece milioane de lei, ca ajutor financiar nerambursabil din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR). Proiectul întocmit şi depus în acest scop a fost acceptat pentru finanţare, a anunțat joi Primăria Hunedoara.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Prin acest proiect, Spitalul din Hunedoara urmărește creşterea capacităţii de a gestiona criza sanitară COVID-19 și limitarea răspândirii virusului şi a efectelor acestuia, prin asigurarea unor servicii medicale la standarde ridicate.

„Limitarea răspândirii virusului poate fi realizată doar prin asigurarea unor zone medicale de tratament şi diagnosticare special destinate, dotate cu aparatură medicală complexă, astfel încât să poată fi diagnosticaţi şi trataţi toţi pacienţii, indiferent de patologie şi de complexitatea patologiilor asociate. Prin crearea acestor zone complet separate s-a creat, efectiv, un spital în spital: unul pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-COV-2 şi unul pentru ceilalţi pacienți neinfectaţi. De la izbucnirea pandemiei şi până acum, dificultatea cea mai mare întâmpinată a fost împărţirea aparaturii medicale de care dispuneam, ambele categorii de pacienţi având nevoie de aceasta pentru a beneficia de un act medical de calitate. Sigur, am încercat şi anul trecut să achiziţionăm aparatură şi am şi reuşit, cu sprijinul Primăriei Hunedoara, dar, prin acest proiect, vom reuşi să decontăm din bani europeni, în condiţii perfect legale, aparatură deja cumpărată în valoare de aproximativ 600.000 de euro şi să cumpărăm alte dispozitive, aparate şi sisteme tehnice medicale nou-nouţe, în valoare de 1,4 milioane de euro”, a explicat managerul spitalului, Radu Budae.

Prin intermediul proiectului finanțat din fonduri europene, se vor suporta costurile pentru o parte dintre dotările achiziţionate de la începutul pandemiei şi până acum (injectomate, aparate de ventilaţie pentru transport, aparate de ventilaţie mecanică de înaltă performanţă, platforma integrată de biologie moleculară RT PCR, aparate de micronebulizare etc.) şi se vor achiziţiona alte aparate şi sisteme medicale moderne de care spitalul din Hunedoara are mare nevoie (un computer tomograf nou cu 128 de slice-uri, unitate de resuscitare neonatală, sisteme de monitorizare a pacienţilor neonatali, injectomate, videolaringoscop, nebulizatoare pentru aeromicrofloră, paturi electrice şi multe altele).

„Achiziţionarea echipamentelor cuprinse în proiect va creşte capacitatea de diagnosticare, îngrijire şi tratament, iar timpii de aşteptare se vor reduce considerabil în cadrul spitalului din Hunedoara. Felicit conducerea unităţii pentru această reuşită şi doresc să reconfirm sprijinul total al Primăriei pentru Spitalul Municipal Hunedoara”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu.

Spitalul Municipal din Hunedoara a fost, de la începutul pandemiei, cea mai importantă unitară sanitară din județ implicată în lupta cu noul coronavirus.

Spitalul a reușit să trateze atât cazuri COVID, cât şi non-COVID, unitatea medicală fiind o perioadă şi spital destinat exclusiv pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, ca urmare a unei decizii a Ministerului Sănătăţii.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.