fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSPORTBrașov Marathon, la a 9-a ediție. Programul competiției și restricțiile de circulație

Brașov Marathon, la a 9-a ediție. Programul competiției și restricțiile de circulație

Publicat în

spot_img
spot_img

Cea de a 9-a ediție a concursului de alergare montană “Brașov Marathon” începe vineri, la Brașov, cu proba de cros. Din cauza pandemiei de COVID-19, este prima dată când concursul se desfășoară pe durata a două zile, probele de semimaraton și maraton fiind programate pentru sâmbătă, a anunțat Primăria Brașov.

Startul, în ambele zile, va fi dat în Piața Sfatului. Vineri, sportivii vor pleca în cursa de cros, la ora 17.00, iar sâmbătă se va da startul cursei de maraton (la ora 8.00) și a celei de semimaraton (ora 10.00).

Până la acest moment, sunt înscriși în cele trei curse aproape 1.400 de concurenți, dintre care 370 la proba de cros, care este și cea mai puțin dificilă. Înscrieri se mai pot face până la start, în limita locurilor disponibile pentru fiecare probă.

Programul competiției

Cros – Distanța parcursă: 9 km, cu punct maxim Vf. Tâmpa, cu o diferență de nivel, pozitivă, de 369 de metri. Numărul maxim de participanți acceptat este de 580 de alergători. Circulația între Poarta Ecaterinei și Aleea Tiberiu Brediceanu va fi blocată în intervalul orar 17.00 – 17.15.

Semimaraton – Distanța parcursă: 21 km, cu punct maxim Vf. Tâmpa, atins de două ori, cu o diferență de nivel, pozitivă, de 1.016 metri. Numărul maxim de participanți acceptat este de 580 de alergători. Circulația între Poarta Ecaterinei și Aleea Tiberiu Brediceanu va fi blocată în intervalul orar 10.00 – 10.15.

Maraton– Distanța parcursă: 38 km, cu punct maxim Vf. Postăvaru, cu o diferență de nivel, pozitivă, de 2.056 de metri. Numărul maxim de participanți acceptat este de 550 de alergători. Circulația între Poarta Ecaterinei și Aleea Tiberiu Brediceanu va fi blocată în intervalul orar 8.00 – 8.15.

Traseele turistice montane din cadrul competiției „Brașov Marathon” cumulează peste 38 de kilometri și vor marca puncte din împrejurimile Brașovului, cu maximum de altitudine pe Vârful Postăvaru.

Din partea municipalității, la competiția de semimaraton (21 km) de sâmbătă va participa viceprimarul Flavia Boghiu. Primarul Allen Coliban a anunțat că nu va mai lua startul din cauza unei probleme medicale la genunchi, confirmate joi de medicul specialist, care i-a interzis să alerge, însă va participa, totuși, ca susținător.

Competiția este organizată de Clubul pentru Protecția Naturii și Turism (CPNT), cu sprijinul Primăriei Brașov.

Prima ediție a crosului „Brașov Marathon” a avut loc în anul 2012, la care au participat circa 150 de oameni de toate vârstele.

(SURSA FOTO: Primăria Brașov)

Articole recente

Tururi ghidate gratuite pentru turiștii care vizitează Oradea

Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune oferă pentru al doilea an consecutiv, în fiecare weekend, începând cu 1 iunie 2023, tururi ghidate gratuite

Sindicatele din Educație resping propunerea Guvernului de majorări ale veniturilor personalului didactic

Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă care va asigura majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic. Sindicatele respins oferta

Duminică, ora 18:00 U- BT Cluj Napoca -CSM CSU Oradea. Se joacă cu titlul pe masă. Clujenii pot deveni campioni pentru al treilea an...

U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 18:00 în BT Arena, în meciul cu numărul VI din finala Ligii Naţionale.

Duminică, ora 14:00 Gloria Buzău – UTA. Manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1

Gloria Buzău și UTA Arad se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 14.00, în manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1.

Mai multe articole de același fel