Mai multe localități din județul Alba, din zona Munților Apuseni, au fost afectate de inundațiile produse joi. Zeci de case au fost inundate, o maşină a fost luată de viitură şi 13 oameni, inclusiv copii, au rămas izolaţi în podurile locuinţelor.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit ISU Alba, în localitatea Ocoliş au fost inundate aproximativ 30 de case şi un bar, iar 11 adulţi şi doi copii au rămas izolaţi în podurile construcţiilor. DJ 750G este avariat şi colmatat.

În localitatea Runc, o alunecare de teren a afectat o casă, iar în Vidolm un autoturism a fost luat de viitură şi o casă a fost inundată. O altă casă a fost inundată în Poşaga, iar DJ 750F a fost avariat şi colmatat.

“Nu sunt raportate victime până la această oră”, a transmis, joi seara, ISU Alba.

Două comune din Munţii Apuseni, Ocoliş şi Poşaga, s-au aflat joi sub cod roşu meteo, fiind semnalate precipitaţii abundente şi grindină. Ulterior, codul roşu a fost extins şi pentru alte zone din Apuseni, fiind transmis mesaj Ro-Alert locuitorilor.

Zonele vizate sunt Zlatna, Câmpeni, Abrud, Bistra, Baia de Arieş, Roşia Montană, Lupşa, Vidra, Albac, Sohodol, Horea, Avram Iancu, Scărişoara, Almaşu Mare, Gârda de Sus, Bucium, Arieşeni, Sălciua, Vadu Moţilor, Poşaga, Ciuruleasa, Mogoş, Poiana Vadului şi Ocoliş.

La nivelul ISU Alba, tot personalul din tură liberă a fost alertat pentru suplimentarea forţelor. Au fost mobilizate şi SVSU-urile din zonele afectate.

(SURSA FOTO: ISU Alba)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.