fbpx
1.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI HARGHITAO ursoaică cu pui a intrat în bucătăria unei case, în Băile...

O ursoaică cu pui a intrat în bucătăria unei case, în Băile Tuşnad. Proprietara s-a baricadat în cameră

Publicat în

spot_img
spot_img

O ursoiacă cu trei pui a intrat, în noaptea de joi spre vineri, în bucătăria unei case din staţiunea Băile Tuşnad, iar proprietara, o femeie în vârstă, s-a baricadat în cameră, până când animalele au ieşit din imobil, informează AGERPRES.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, femeia dormea când a auzit zgomote, după care a sunat la numărul de urgenţă 112, apelul fiind înregistrat la ora 1,43.

Jandarmii au sfătuit-o să se baricadeze în cameră, să încuie uşa şi să tragă un corp de mobilă mai greu în faţa uşii.

Ursoaica cu cei trei pui a intrat în bucătărie şi a găsit un bidon cu miere, animalele aflându-se în căutare de hrană.

La un moment dat, ursoaica a ieşit din imobil cu doi dintre pui, unul rămânând blocat în casă.

La faţa locului a ajuns o maşină a Serviciului de Ambulanţă, care a pus în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, dar şi echipajul de la Jandarmerie, intervenţia fiind una dificilă, pentru că ursoaica putea fi agresivă, întrucât voia să îşi protejeze puiul.

Până când jandarmii au reuşit îndepărtarea ursuleţului din imobil, ursoaica a aşteptat în faţa locuinţei cu ceilalţi doi pui.

„Din păcate, sunt tot mai multe cazuri cu intrare (a urşilor – n.r.) în spaţii închise, mă refer la locuinţă, dormitor, bucătărie, pivniţă, cu persoane înăuntru”, a spus Rodica Pribagu, din cadrul IJJ Harghita.

Aceasta a mai precizat că, din informaţiile primite de la jandarmii care intervin la Băile Tuşnad, în urma apelurilor primite la 112, în staţiune s-a semnalat, până acum, prezenţa unei ursoaice cu trei pui, a unei ursoaice cu doi pui şi a trei urşi solitari.

De altfel, primarul din Băile Tuşnad, Butyka Zsolt, a declarat, pentru AGERPRES, că o ursoaică cu pui a intrat, zilele trecute, într-o altă locuinţă din oraş, iar familia respectivă s-a baricadat în baie, până când animalele au fost îndepărtate.

O ursoaică cu trei pui a intrat şi în garajul primarului, luna trecută, producând stricăciuni şi la încă peste 70 de imobile – locuinţe, restaurante, hoteluri şi pensiuni.

De asemenea, Butyka Zsolt a mai precizat că, joi seara, un urs a furat geanta unei femei care stătea pe bancă, în zona Gării.

Prezenţa unui urs a fost semnalată vineri dimineaţă şi la Miercurea Ciuc, în parcul Central şi pe o stradă din oraş, dar echipele de intervenţie sosite la faţa locului nu au găsit animalul în zonele respective.

Ioana Pop

Articole recente

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Alin Nica i-a retras toate atribuţiile vicepreşedintelul CJ Timiş, Cristian Moş, după ce acesta a anunţat că va candida independent la Primăria Timişoara

Forţa Dreptei, partidul din care acum face parte Alin Nica, după ce a plecat de la PNL, partidul care l-a susţinut în funcţia de preşedinte al CJ Timiş, i-a solicitat demisia lui Moş.

Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Timişoara în urma unei ameninţări cu bombă

”A fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Pasagerii sunt evacuaţi din avion”, au transmis reprezentanţii ISU Timiş.

La Alba Iulia se deschide sezonul de turism cultural şi istoric în 1 mai

Vor fi reluate spectacolele de reconstituire istorică antică şi schimbul de gardă, evenimente care atrag un număr mare de turişti în fiecare an

Mai multe articole de același fel

Vicepreşedintele CJ Harghita, Bíró Barna Botond, ales candidatul UDMR la preşedinţia CJ

În cursa pentru alegerea candidatului UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita s-au înscris, pe lângă Bíró Barna Botond, actualul preşedintele al CJ Harghita, Borboly Csaba, aflat la al patrulea mandat, precum şi al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Barti Tihamér.