13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIETuriștii care vizitează județul Sibiu vor putea servi masa în gospodării care...

Turiștii care vizitează județul Sibiu vor putea servi masa în gospodării care le vor oferi preparate tradiționale locale

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Județean (CJ) Sibiu și DSVSA Sibiu au semnat un protocol de colaborare pentru sprijinirea producătorilor locali în procesul de înfiinţare a Punctelor Gastronomice Locale.

Punctele Gastronomice Locale presupun servirea mesei în gospodăria proprie a unui număr limitat de persoane (maxim 12 persoane), iar meniul zilnic va cuprinde o gamă redusă de preparate tradiţionale locale care vor fi realizate de proprietar şi membrii familiei acesteia. În prezent, în judeţul Sibiu sunt înfiinţate 13 Puncte Gastronomice Locale.

“Punctele Gastronomice Locale reprezintă cea mai bună variantă prin care putem oferi celor care călătoresc prin judeţul nostru oportunitatea de a se bucura de bucatele tradiţionale sibiene. Ne dorim să venim în sprijinul producătorilor pentru ca, în scurt timp, să integrăm pe harta turistică a judeţului Sibiu o serie de astfel de puncte, care vor oferi turiştilor experienţe gastronomice unice”, a declarat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Prin protocolul încheiat între CJ Sibiu și DSVSA, administrației județene îi revin sarcinile de a identifica producători interesaţi de înfiinţarea Punctelor Gastronomice Locale, de a colabora cu autorităţile locale şi cu IMM-urile, precum şi de a organiza diverse întâlniri pentru informarea persoanelor interesate cu privire la conceptul unitar de Punct Gastronomic Local, modul de organizare, documentele necesare şi condiţiile de autorizare.

DSVSA Sibiu va verifica atât documentaţiile depuse, cât şi îndeplinirea condiţiilor igienico- sanitare ale locaţiei vizate pentru desfăşurarea activităţii Punctului Gastronomic Local.

Detalii despre înfiinţarea Punctelor Gastronomice Locale pot fi obţinute de la Compartimentul Dezvoltare Durabilă a Consiliului Judeţean Sibiu, adresă de e-mail: dezvoltare@cjsibiu.ro. Compartimentul a fost înfiinţat ca rezultat al derulării proiectului european EUREGA Interreg Europe şi are ca scop identificarea, promovarea şi asistenţa IMM-urilor locale şi a start-up-urilor, precum şi realizarea unor acţiuni de comunicare şi diseminare pentru promovarea gastronomiei locale şi implicit a producătorilor din judeţul Sibiu.

De asemenea, ghidul “Ghid de bune practici de igienă şi producţie culinară – PUNCT GASTRONOMIC LOCAL” poate fi consultat pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor AICI.

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel

Trafic întrerupt mai bine de două ore pe Transfăgărășan din cauza unor căderi de pietre pe carosabil

Traficul rutier a fost întrerupt mai bine de două ore pe DN 7C Transfăgărăşan, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, din cauza unor căderi de pietre pe carosabil și a lucrărilor de îndepărtare a acestora.