Consiliul Județean (CJ) Sibiu și DSVSA Sibiu au semnat un protocol de colaborare pentru sprijinirea producătorilor locali în procesul de înfiinţare a Punctelor Gastronomice Locale.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Punctele Gastronomice Locale presupun servirea mesei în gospodăria proprie a unui număr limitat de persoane (maxim 12 persoane), iar meniul zilnic va cuprinde o gamă redusă de preparate tradiţionale locale care vor fi realizate de proprietar şi membrii familiei acesteia. În prezent, în judeţul Sibiu sunt înfiinţate 13 Puncte Gastronomice Locale.

“Punctele Gastronomice Locale reprezintă cea mai bună variantă prin care putem oferi celor care călătoresc prin judeţul nostru oportunitatea de a se bucura de bucatele tradiţionale sibiene. Ne dorim să venim în sprijinul producătorilor pentru ca, în scurt timp, să integrăm pe harta turistică a judeţului Sibiu o serie de astfel de puncte, care vor oferi turiştilor experienţe gastronomice unice”, a declarat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Prin protocolul încheiat între CJ Sibiu și DSVSA, administrației județene îi revin sarcinile de a identifica producători interesaţi de înfiinţarea Punctelor Gastronomice Locale, de a colabora cu autorităţile locale şi cu IMM-urile, precum şi de a organiza diverse întâlniri pentru informarea persoanelor interesate cu privire la conceptul unitar de Punct Gastronomic Local, modul de organizare, documentele necesare şi condiţiile de autorizare.

DSVSA Sibiu va verifica atât documentaţiile depuse, cât şi îndeplinirea condiţiilor igienico- sanitare ale locaţiei vizate pentru desfăşurarea activităţii Punctului Gastronomic Local.

Detalii despre înfiinţarea Punctelor Gastronomice Locale pot fi obţinute de la Compartimentul Dezvoltare Durabilă a Consiliului Judeţean Sibiu, adresă de e-mail: dezvoltare@cjsibiu.ro. Compartimentul a fost înfiinţat ca rezultat al derulării proiectului european EUREGA Interreg Europe şi are ca scop identificarea, promovarea şi asistenţa IMM-urilor locale şi a start-up-urilor, precum şi realizarea unor acţiuni de comunicare şi diseminare pentru promovarea gastronomiei locale şi implicit a producătorilor din judeţul Sibiu.

De asemenea, ghidul “Ghid de bune practici de igienă şi producţie culinară – PUNCT GASTRONOMIC LOCAL” poate fi consultat pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor AICI.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.