Târgul de Fete de pe Muntele Găina, care urma să aibă loc sâmbătă şi duminică, a fost anulat din cauza vremii nefavorabile, după ce mai multe localităţi din zona Apusenilor au fost grav afectate de inundaţii.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Zona Munţilor Apuseni a intrat vineri sub avertizare cod roşu de vreme severă iminentă, inundaţii, ploi torenţiale, frecvente descărcări electrice, mai multe localităţi din zonă fiind deja grav afectate de viituri. Avertizarea a rămas valabilă şi pentru ziua de sâmbătă. În acest context, organizatorii Târgului de Fete, Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură ‘Augustin Bena’, au cerut Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să analizeze dacă sărbătoarea poate sau nu să mai fie organizată în condiţii de siguranţă pentru participanţi, iar în urma consultărilor s-a decis anularea evenimentelor programate pentru sâmbătă şi duminică pe Muntele Găina”, a transmis Centrul de Cultură “Augustin Bena”.

Hotărârea a fost luată deoarece manifestarea ar fi adunat mii de participanţi din cel puţin cinci judeţe – Alba, Hunedoara, Bihor, Arad şi Cluj – dar şi pentru că drumul de acces pe Muntele Găina nu mai prezintă siguranţă de trafic.

De asemenea, numărul forţelor implicate în organizare nu mai putea fi asigurat din cauză că multe instituţii şi-au mobilizat oamenii în zonele afectate de inundaţii, iar logistica de organizare a evenimentului a fost grav afectată în timpul Festivalului Naţional de Folclor “Sus, sus, sus, la moţi, la munte” desfăşurat la Câmpeni”.

“Este o decizie grea, care a fost cântărită serios şi care a fost necesară pentru siguranţa participanţilor, dar şi a celor câteva sute de persoane implicate în organizare. După cum ştiţi, asupra Munţilor Apuseni s-a revărsat o adevărată urgie, iar zona se află sub cod roşu de inundaţii. Pe Muntele Găina, aproape în fiecare an, vremea a fost imprevizibilă, iar o furtună care s-ar porni în timpul manifestărilor ar putea avea consecinţe extrem de grave”, a declarat managerul Centrului de Cultură “Augustin Bena”, Alexandru Pal.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.