Peste 150 de solicitări venite din partea cetăţenilor a preluat ISU Cluj pentru înlăturarea efectelor furtunii însoţite de grindină care a avut loc, duminică seară, în Cluj-Napoca şi în localităţi limitrofe.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“După manifestările meteo extreme înregistrate pe parcursul serii, au fost preluate de către ISU Cluj peste 150 de solicitări, venite din municipiul Cluj-Napoca, pentru înlăturarea arborilor doborâţi, a acoperişurilor sau elementelor de construcţie afectate sau privind avarii ale reţelelor de distribuţie a energiei electrice şi gazului. Astfel, au fost dislocate pentru înlăturarea arborilor sau elementelor de construcţii căzute peste autoturisme, locuinţe sau instalaţii de distribuţie a utilităţilor, 11 echipaje cu mijloace specifice (30 pompieri) din cadrul ISU Cluj, şapte echipaje ale Serviciului Spaţii Verzi din cadrul primăriei municipiului Cluj-Napoca (28 de specialişti), opt echipaje din cadrul asociaţiei CERT (20 de voluntari), precum şi echipe specializate din cadrul furnizorilor de utilităţi. Astfel, echipajele ISU Cluj au desfăşurat peste 50 de intervenţii, la care se adaugă cele ale Serviciului Spaţii Verzi şi asociaţiei CERT”, a transmis ISU Cluj.

Două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Cluj au transportat la spital, pe parcursul nopții, pentru îngrijiri de specialitate două persoane care au suferit contuzii în urma căderilor elementelor de construcţii.

În cursul dimineţii de luni, ISU Cluj a înregistrat alte solicitări pentru îndepărtarea arborilor sau a elementelor de construcţii afectate.

(SURSA FOTO: Grai de Cluj / Facebook)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania