fbpx
1.8 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂPSD Bihor cere redeschiderea târgurilor de animale în judeţ

PSD Bihor cere redeschiderea târgurilor de animale în judeţ

Publicat în

spot_img
spot_img

Vicepreşedintele PSD Bihor Ioan-Sorin Roman a solicitat prefectului să convoace Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) pentru a lua decizia redeschiderii târgurilor de animale din judeţ, cu excepţia porcinelor, ele fiind deja deschise în judeţul Alba.

„De mai bine de doi ani, târgurile de animale sunt închise, astfel încât crescătorii de animale muncesc aproape pe nimic, având de câştigat doar samsarii. Din 9 iulie, în localitatea Câmpeni, din judeţul Alba, a fost redeschis primul târg de animale, în prezenţa ministrului Agriculturii. Acolo, Comitetul judeţean a hotărât că târgurile pot fi deschise. Sunt anumite restricţii, care se vor respecta, privind pesta porcină, care afectează încă gospodăriile din Bihor, dar e liber pentru celelalte specii precum bovine, ovine, caprine şi ar fi un lucru foarte bun pentru ţăranii noştri”, a declarat Ioan-Sorin Roman, într-o conferinţă de presă susţinută luni la sediul PSD Bihor.

Social-democratul a adăugat că redeschiderea acestor târguri poate fi făcută numai de CJSU.

„Sper ca domnul prefect să înţeleagă nevoia fermierilor de a avea aceste târguri deschise, desigur autorizate sanitar-veterinar. Cu respectarea obligaţiilor legale”, a completat Roman.

Acesta a comentat şi afirmaţiile premierului Florin Cîţu conform cărora vinovaţi pentru neatingerea ţintei de vaccinare în ţară sunt primarii PSD care nu s-au implicat în campania de vaccinare.

„Pot să spun că este complet neadevărat. Cunosc primari care au insistat pentru a deschide centre de vaccinare, pentru a beneficia de echipe mobile, se văd rezultatele şi în statisticile Direcţiei de Sănătate Publică. Avem foarte multe UAT-uri conduse de primari PSD unde se depăşeşte procentul de 20% al cetăţenilor vaccinaţi. Nu văd de ce se încearcă găsirea vinovatului în altă parte. Vinovatul de serviciu, de 30 de ani, PSD”, a explicat vicepreşedintele PSD Bihor.

Adrian Meitner

Articole recente

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Alin Nica i-a retras toate atribuţiile vicepreşedintelul CJ Timiş, Cristian Moş, după ce acesta a anunţat că va candida independent la Primăria Timişoara

Forţa Dreptei, partidul din care acum face parte Alin Nica, după ce a plecat de la PNL, partidul care l-a susţinut în funcţia de preşedinte al CJ Timiş, i-a solicitat demisia lui Moş.

Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Timişoara în urma unei ameninţări cu bombă

”A fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Pasagerii sunt evacuaţi din avion”, au transmis reprezentanţii ISU Timiş.

La Alba Iulia se deschide sezonul de turism cultural şi istoric în 1 mai

Vor fi reluate spectacolele de reconstituire istorică antică şi schimbul de gardă, evenimente care atrag un număr mare de turişti în fiecare an

Mai multe articole de același fel

Vicepreşedintele CJ Harghita, Bíró Barna Botond, ales candidatul UDMR la preşedinţia CJ

În cursa pentru alegerea candidatului UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita s-au înscris, pe lângă Bíró Barna Botond, actualul preşedintele al CJ Harghita, Borboly Csaba, aflat la al patrulea mandat, precum şi al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Barti Tihamér.