Admiterea din acest an la Universitatea Transilvania din Braşov a adus cei mai mulţi candidaţi din ultimul deceniu, au anunțat luni reprezentanții instituției de învățământ.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

La finalul celor șase zile de înscrieri pentru admiterea la programele de licenţă zi au fost validate 10.812 de dosare depuse, cele mai multe din ultimii zece ani, cu 11% mai multe decât anul trecut. Candidaţii sunt din toate judeţele României şi din 19 ţări.

Potrivit universității, cea mai mare concurenţă a fost la Facultatea de Medicină, unde admiterea s-a făcut pe bază de examen – 1.729 de candidaţi s-au înscris pentru unul dintre cele 355 de locuri, din care 149 sunt bugetate.

Peste 1.500 de dosare au fost depuse şi la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrarea afacerilor (1.522 de dosare pentru 625 de locuri, din care 213 locuri bugetate).

Concurenţă a fost şi facultăţile cu profil IT şi ingineresc, astfel că în top se află şi Facultatea de Matematică şi Informatică (1.018 dosare pentru 275 de locuri, din care 149 bugetate) şi Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor (1.001 dosare pentru 515 locuri, din care 332 bugetate).

Cei mai puţini candidaţi s-au înregistrat la facultăţile de Design de Mobilier şi Inginerie a lemnului (64 de candidaţi), Ştiinţa şi Ingineria Materialelor (48 de candidaţi) şi Muzică (37 de candidaţi). La aceste facultăţi şi numărul de locuri disponibile este mai mic comparativ cu facultăţile menţionate anterior.

Înscrierile la Universitatea Transilvania din Braşov s-au desfăşurat exclusiv online și au fost scoase la concurs peste 6.000 de locuri la cele 18 facultăţi, dintre care aproximativ 2.800 sunt finanţate de la buget. La 15 din cele 18 facultăţi, admiterea candidaţilor se realizează pe bază de dosar.

Rezultatele se vor afişa joi, 22 iulie, pe site-ul admitere.unitbv.ro. Până atunci, la Facultăţile de Medicină, Muzică şi Educaţie fizică şi sporturi montane, cei înscrişi vor susţine examenele şi probele practice.

În prezent, la Universitatea Transilvania din Braşov studiază peste 20.000 de studenţi.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.