8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIERecord de candidaţi la admiterea la Universitatea Transilvania din Braşov

Record de candidaţi la admiterea la Universitatea Transilvania din Braşov

Publicat în

spot_img
spot_img

Admiterea din acest an la Universitatea Transilvania din Braşov a adus cei mai mulţi candidaţi din ultimul deceniu, au anunțat luni reprezentanții instituției de învățământ.

La finalul celor șase zile de înscrieri pentru admiterea la programele de licenţă zi au fost validate 10.812 de dosare depuse, cele mai multe din ultimii zece ani, cu 11% mai multe decât anul trecut. Candidaţii sunt din toate judeţele României şi din 19 ţări.

Potrivit universității, cea mai mare concurenţă a fost la Facultatea de Medicină, unde admiterea s-a făcut pe bază de examen – 1.729 de candidaţi s-au înscris pentru unul dintre cele 355 de locuri, din care 149 sunt bugetate.

Peste 1.500 de dosare au fost depuse şi la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrarea afacerilor (1.522 de dosare pentru 625 de locuri, din care 213 locuri bugetate).

Concurenţă a fost şi facultăţile cu profil IT şi ingineresc, astfel că în top se află şi Facultatea de Matematică şi Informatică (1.018 dosare pentru 275 de locuri, din care 149 bugetate) şi Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor (1.001 dosare pentru 515 locuri, din care 332 bugetate).

Cei mai puţini candidaţi s-au înregistrat la facultăţile de Design de Mobilier şi Inginerie a lemnului (64 de candidaţi), Ştiinţa şi Ingineria Materialelor (48 de candidaţi) şi Muzică (37 de candidaţi). La aceste facultăţi şi numărul de locuri disponibile este mai mic comparativ cu facultăţile menţionate anterior.

Înscrierile la Universitatea Transilvania din Braşov s-au desfăşurat exclusiv online și au fost scoase la concurs peste 6.000 de locuri la cele 18 facultăţi, dintre care aproximativ 2.800 sunt finanţate de la buget. La 15 din cele 18 facultăţi, admiterea candidaţilor se realizează pe bază de dosar.

Rezultatele se vor afişa joi, 22 iulie, pe site-ul admitere.unitbv.ro. Până atunci, la Facultăţile de Medicină, Muzică şi Educaţie fizică şi sporturi montane, cei înscrişi vor susţine examenele şi probele practice.

În prezent, la Universitatea Transilvania din Braşov studiază peste 20.000 de studenţi.

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel

Femme Monumentale. Femme Végétale. – 3 performance-uri care activează spații urban-montane din Brașov

Demersul Asociației Developing Art, inițiat de Madira în parteneriat cu I Dance You își propune să dezbată contextul cultural, social și profesional actual și schimbările pe care acesta le determină în viața femeilor. 

O grindă a podului de la Prejmer s-a prăbușit peste calea ferată

Pasarela care face legătura între Brașov și Prejmer se află în șantier, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov impunând deja de mai multe zile, restricții de tonaj.