Zeci de localnici din satul Dăroaia au fost evacuaţi luni preventiv din case şi cazaţi temporar la Căminul cultural din Roşia Montană, având în vedere precipitaţiile abundente înregistrate în zonă, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, potrivit AGERPRES.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Poliţişti din Roşia Montană şi Abrud, împreună cu reprezentanţi ai Primăriei Roşia Montană, acţionează pentru evacuarea cetăţenilor din localitatea Dăroaia. Evacuarea are rol preventiv, având în vedere precipitaţiile abundente”, au precizat reprezentanţii IPJ Alba.

Potrivit acestora, este vorba despre circa 50 de persoane evacuate.

De altfel, Crucea Roşie Română – Filiala Alba a anunţat că zeci de paturi de campanie, lenjerie de pat, saci de dormit, dar şi apă potabilă vor intra în posesia sinistraţilor din satul Dăroaia.

“Având în vedere precipitaţiile abundente din această după-masă, care s-au produs în zona localităţii Dăroaia, Crucea Roşie Română Filiala Alba se va deplasa în regiunea afectată pentru a amenaja în regim de urgenţă, la Căminul cultural din Roşia Montană, un spaţiu locativ pentru persoanele evacuate, punând la dispoziţie următoarele bunuri: 40 de paturi de campanie; 40 de perne; 40 de lenjerii de pat; 40 saci de dormit. Totodată, vom transporta o cantitate de 1.500 litri apă pentru a deservi persoanele evacuate”, se arată în comunicatul semnat de directorul filialei, Adrian Ionel Duşa.

Cele 50 de persoane din satul Dăroaia relocate, preventiv, luni, în contextul emiterii unui cod roşu de ploi abundente şi vijelii, la Căminul Cultural din Roşia Montană s-au reîntors după câteva ore la casele lor, a informat AGERPRES.

“În urma situaţiei meteo şi a codului Roşu Meteo de astăzi, 19.07.2021, au fost relocate, de către autorităţile locale şi personal IPJ, ca o măsură preventivă, alte 50 de persoane, care s-au reîntors în locuinţe având în vedere că nu au fost înregistrate efecte meteo”, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, care a reamintit, totodată, că şi vineri au fost cazaţi temporar, în urma inundaţiilor, la Căminul Cultural localnici din satul Dăroaia.

Potrivit sursei citate, prin intermediul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, luni au fost alocate în zonă 5 corturi de la ISU (capacitate de cazare 40 locuri), 5 containere modulare pentru locuit (capacitate de cazare 20 locuri) de la ANRPS, 40 de paturi de la Crucea Roşie şi, de asemenea, au fost asigurate apă potabilă îmbuteliată, alimente, precum şi alte bunuri de strictă necesitate.

Zeci de localnici din satul Dăroaia au fost evacuaţi luni preventiv din case şi cazaţi temporar la Căminul Cultural din Roşia Montană, având în vedere precipitaţiile abundente înregistrate în zonă, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba.

Roşia Montană s-a aflat luni, alături de alte zone din Alba, sub avertizare de cod roşu de ploi abundente şi vijelii, la câteva zile după ce în comună au fost înregistrate pagube din cauza inundaţiilor.

(FOTO: ISU Alba / Arhivă)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comments are closed.