8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BRAȘOVGospodării și subsoluri inundate și incendii provocate de trăsnet, în județul Brașov

Gospodării și subsoluri inundate și incendii provocate de trăsnet, în județul Brașov

Publicat în

spot_img
spot_img

Pompierii braşoveni au intervenit, în noaptea de luni spre marţi, la peste 30 de solicitări pentru evacuarea apei din gospodării şi subsolurile unor locuinţe şi la două incendii provocate de trăsnet, în urma furtunii puternice. Au fost inundate gospodării, subsoluri şi străzi din mai multe localităţi, inclusiv în municipiul Brașov.

“Pentru înlăturarea efectelor produse în urma inundaţiilor, pompierii braşoveni au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din gospodării şi din subsolurile mai multor locuinţe. S-a intervenit la peste 30 de solicitări, cu autospeciale şi motopompe din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov pentru evacuarea apei din mai multe gospodării din municipiul Braşov şi din localităţile: Râşnov, Moieciu, Şimon, Predeal, Augustin, Codlea, Ohaba. Apele sunt în retragere”, a transmis marţi ISU Brașov.

Acoperişurile a două case din localităţile Ohaba şi Râşnov au fost cuprinse de flăcări, după ce au fost lovite de trăsnet.

De asemenea, s-a acţionat pe DN 13 şi DN 73A pentru degajarea carosabilului de aluviuni.

Nu s-au înregistrat victime şi nicio persoană nu a avut nevoie de asistenţă medicală.

(FOTO: ISU Brașov / Arhivă)

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel

Femme Monumentale. Femme Végétale. – 3 performance-uri care activează spații urban-montane din Brașov

Demersul Asociației Developing Art, inițiat de Madira în parteneriat cu I Dance You își propune să dezbată contextul cultural, social și profesional actual și schimbările pe care acesta le determină în viața femeilor. 

O grindă a podului de la Prejmer s-a prăbușit peste calea ferată

Pasarela care face legătura între Brașov și Prejmer se află în șantier, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov impunând deja de mai multe zile, restricții de tonaj.