9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTEA fost făcut public programul vizitei Papei Francisc în Ungaria

A fost făcut public programul vizitei Papei Francisc în Ungaria

Publicat în

spot_img
spot_img

A fost făcut public programul vizitei pe care Papa Francisc o va face în Ungaria, la Budapesta, a transmis secretariatul Congresului Euharistic Internaţional, miercuri, agenţiei ungare de presă MTI. Papa Francisc va participa la liturghia de încheiere a evenimentului internaţional catolic, care va avea loc la 12 septembrie, în Piaţa Eroilor din Budapesta.

Potrivit comunicatului secretariatului, se împlinesc 21 de ani de când un lider al Bisericii Catolice a participat ultima oară la Congresul Euharistic Internaţional.

Aeronava care îl va transporta pe Papa Francisc va ateriza pe Aeroportul Internaţional Liszt Ferenc din Budapesta, în dimineaţa zilei de 12 septembrie, înainte de ora opt. După primirea oficială, liderul Bisericii Catolice se va întâlni cu preşedintele ungar János Áder şi cu prim-ministrul Viktor Orbán, iar apoi, cu episcopii maghiari, întrevederea având
loc la Muzeul de Arte Frumoase din Budapesta. De la ora 10, Papa Francisc îi va primi pe reprezentanţii Consiliului Ecumenic al Bisericilor din Ungaria şi pe reprezentanţii comunităţilor evreieşti. Părintele urmează să ţină câte un discurs în cadrul ambelor evenimente.

Liturghia de încheiere a Congresului Euharistic Internaţional va începe de la ora 11:30, în Piaţa Eroilor din Budapesta, şi va fi celebrată de către Papa Francisc.

De la ora 14:30, la aeroportul din Budapesta va avea loc o ceremonie de rămas bun, apoi Papa Francisc îşi va continua drumul spre Slovacia.

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel

A Fiu mindvégig kitartott

Nem volt senki a kereszt alatt, aki biztatta vagy bátorította volna a szenvedô Jézus Krisztust. Gyalázkodás, gúny és szidalmak jutottak osztályrészéül. A kísértô az ôt körülvevôket használta fel arra, hogy eltérítse küldetésétôl.

Britanicii și-au luat rămas bun de la Regina lor

Trupul neînsufleţit al Elisabetei a II-a, a fost coborât - în jurul orei 19.00, ora României - în cripta "Royal Vault" din Capela St George de la Castelul Windsor

Ungaria se angajează să-şi îndeplinească angajamentele faţă de Comisia Europeană, pentru deblocarea fondurilor UE

Comisia Europeană a propus duminică statelor membre să suspende 7,5 miliarde de euro din finanţarea europeană către țara vecină din cauza riscurilor legate de corupţie, în aşteptarea implementării reformelor