A fost făcut public programul vizitei pe care Papa Francisc o va face în Ungaria, la Budapesta, a transmis secretariatul Congresului Euharistic Internaţional, miercuri, agenţiei ungare de presă MTI. Papa Francisc va participa la liturghia de încheiere a evenimentului internaţional catolic, care va avea loc la 12 septembrie, în Piaţa Eroilor din Budapesta.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit comunicatului secretariatului, se împlinesc 21 de ani de când un lider al Bisericii Catolice a participat ultima oară la Congresul Euharistic Internaţional.

Aeronava care îl va transporta pe Papa Francisc va ateriza pe Aeroportul Internaţional Liszt Ferenc din Budapesta, în dimineaţa zilei de 12 septembrie, înainte de ora opt. După primirea oficială, liderul Bisericii Catolice se va întâlni cu preşedintele ungar János Áder şi cu prim-ministrul Viktor Orbán, iar apoi, cu episcopii maghiari, întrevederea având
loc la Muzeul de Arte Frumoase din Budapesta. De la ora 10, Papa Francisc îi va primi pe reprezentanţii Consiliului Ecumenic al Bisericilor din Ungaria şi pe reprezentanţii comunităţilor evreieşti. Părintele urmează să ţină câte un discurs în cadrul ambelor evenimente.

Liturghia de încheiere a Congresului Euharistic Internaţional va începe de la ora 11:30, în Piaţa Eroilor din Budapesta, şi va fi celebrată de către Papa Francisc.

De la ora 14:30, la aeroportul din Budapesta va avea loc o ceremonie de rămas bun, apoi Papa Francisc îşi va continua drumul spre Slovacia.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.