fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăDIASPORASărbătoarea Diasporei: Iașul este acasă! – Ediția 2021

Sărbătoarea Diasporei: Iașul este acasă! – Ediția 2021

Publicat în

spot_img
spot_img

Ziua de vineri, 27 august 2021, Primăria Municipiului Iași o dedică informării românilor din diaspora asupra oportunităților de angajare pe piața muncii ieșene, eveniment organizat în cadrul programului Sărbătoarea Diasporei – Iașul este acasă! – ediția 2021.

În parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM Iaşi) va facilita întâlniri cu angajatorii în căutare de forță de muncă, într-un mediu prietenos, pe esplanada din fața Primăriei cât și în incinta sălii „Vasile Pogor” din cadrul acesteia. Evenimentul se va desfășura între orele 10:00 – 18:00, accesul publicului fiind gratuit.

Agenții economici își vor promova activitatea și oferta de locuri de muncă în cadrul standurilor puse la dispoziție gratuit sub egida unui „Târg de Cariere”.

Cetățenii români din diaspora care doresc să se reîntoarcă acasă și să devină persoane active pe piaţa muncii au acum oportunitatea de a interacţiona direct cu potenţiali angajatori ieşeni sau de a primi informațiile prin intermediul familiilor, prietenilor sau reprezentanților Biroului Diaspora din cadrul Primăriei.

Biroul Diaspora transmite săptămânal oferta locurilor de muncă puse la dispoziție de AJOFM către oficiile diplomatice și consulare, centrele consulare, asociațiie românești din diaspora și mass-media de limba română din afara granițelor.

Problemele românilor din diaspora privind reintegrarea pe piaţa muncii constituie o prioritate naţională şi necesită o abordare integrată şi asumată atât de către Serviciul Public de Ocupare cât şi de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu.

Românii reveniți în țară vor fi sprijiniți financiar și logistic în vederea deschiderii unei afaceri, subvenționării unui loc de muncă sau cuprinderii într-un program de formare profesională pentru adulți.

Articole recente

Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020: De la realizări la perspective pentru viitor

În prezentarea sa detaliată, conf.univ.dr.ing. Vlad Mihăescu a vorbit despre misiunea CITT, subliniind eforturile constante depuse pentru a încuraja o colaborare eficientă între cercetători și industrie.

Dosar penal, după ce o fetiță de 4 ani aflată în îngrijirea unui asistent maternal a murit

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, copilul a murit din cauza căzăturii, însă avea trupul plin de vânătăi, astfel că asistenţii maternali care o luaseră în plasament sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă şi rele tratamente aplicate minorului.

Preşedintele CJ Braşov, despre aeroport: Este deranjant când ţi se spune că ai program de aprozar

Preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică-Constantin, a făcut vineri, într-o conferinţă de presă, un istoric al Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. 

Semnătură electronică calificată sau…simplificată? Ce alegem şi de ce?

În goana după digitalizare (atât de necesară, de altfel) avem un lucru extrem de important de înţeles şi reţinut – nu toate semnăturile electronice sunt la fel! Un articol susținut de CertSIGN

Mai multe articole de același fel