232 de proiecte au trecut de filtrul comisiei de selecție și evaluare a programului Tim Cultura pentru a primi finanțare nerambursabilă de la Consiliul Județean (CJ) Timiș în 2021, a anunțat administrația județeană. Acestea au fost selectate dintr-un număr total de 310 proiecte depuse. Următoarele trei zile sunt alocate eventualelor contestații, urmând ca lista finală să intre apoi la vot în plenul CJ Timiș.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit CJ Timiș, comisia de selecție și evaluare a verificat dacă au fost respectate prevederile legale privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, precum și prevederile Ghidului de eligibilitate aprobat prin hotărâre a Consiliului Județean.

Evaluarea a avut în vedere îndeplinirea următoarelor condiții: gradul de oportunitate al proiectului privind dezvoltarea unei vieți cultural – educative diversificate la nivelul județului Timiș; calitatea artistică și originalitatea proiectului; capacitatea financiară și operațională – solicitantul are experiență în management de proiect și capacitate de implementare; metodologie cât de coerent este proiectul, planificarea activităților este clară și realizabilă; gradul de impact al proiectului; proiect derulat în mediul rural; gradul de cofinanțare al proiectului; continuitatea acțiunii – câte ediții anterioare are proiectul.

“În situația în care un solicitant nu a efectuat cel puțin una dintre acțiunile pentru care a solicitat finanțare, se va exclude de la finanțare în cursul anului următor. Pentru a fi selectată în vederea finanțării, o propunere a trebuit să întrunească un punctaj total de minim 60 de puncte. Au fost finanțate ofertele culturale care întrunesc punctajul minim, alocarea sumelor făcându-se în limita bugetului disponibil la momentul aprobării”, a precizat CJ Timiș.

Suma alocată pentru Programul „Tim Cultura” este de 4,2 milioane de lei și 200.000 de lei fondul pentru tineret, rezultând un total de 4,4 milioane de lei.

Lista cu proiectele depuse și punctajele obținute o puteți consulta mai jos.

Anexa-Proiecte-finantate-TIM-CULTURA-2021

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.