Trei din cele cinci municipii ale județului Cluj – Cluj-Napoca. Turda și Dej, sunt în Top 10 cele mai performante administrații din România, potrivit clasamentului întocmit de UrbanizeHub Romania, una dintre cele mai importante platforme agregatoare de idei, opinii și proiecte din România în domeniul dezvoltării urbane sustenabile și „smart city”.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Cei mai importanți indicatori vizați și care au stat la baza întocmirii topului au fost: forța sectorului privat, capacitatea de a atrage și mobiliza fonduri europene, valoarea PIB-ului per cap de locuitor, rata de promovabilitate la Bacalaureat, ponderea veniturilor din taxe locale în total venituri, valoarea cheltuielilor de capital, ponderea angajaților din administrațiile locale în populația unității administrativ-teritoriale.

“Județul Cluj este, așadar, singurul din România care deține trei orașe în acest top, ceea ce demonstrează performanța deosebită înregistrată de acestea. Acest fapt se datorează, în special, colaborării interinstituționale fructuoase dintre comunitățile de afaceri și administrațiile locale, în beneficiul clujenilor și nu numai”, a transmis Consiliul Județean Cluj.

Mai multe informații despre Top 10 cele mai performante administrații din România găsiți AICI.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.