Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) va participa la un nou proiect finanţat de Institutul European de Inovare şi Tehnologie (EIT), pentru stimularea inovaţiei şi antreprenoriatului, care îşi propune, între altele, să încurajeze schimbarea instituţională prin dezvoltarea infrastructurii digitale şi îmbunătăţirea birourilor de transfer tehnologic.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Proiectul intitulat “INNOUNITA – Dezvoltarea Capacităţii de Inovare în UNITA” va fi finanţat cu aproximativ 400.000 de euro şi se va derula până la sfârşitul anului 2021, cu posibilitatea prelungirii pentru încă 18 luni.

Proiectul urmăreşte consolidarea parteneriatelor printr-o reţea îmbunătăţită de învăţare reciprocă şi colaborare cu EIT KIC (Comunităţi de Cunoaştere şi Inovare), precum şi să contribuie la dezvoltarea de inovaţii şi afaceri, creând condiţii pentru ca membrii comunităţii să îşi dezvolte afaceri şi start-up-uri. Un alt scop vizat de proiect este creşterea gradului de calitate a inovaţiei şi educaţiei antreprenoriale prin programe de inovare şi formare antreprenorială şi scheme de mentorat pentru personal şi studenţi.

“UVT s-a remarcat de câţiva ani în topul universităţilor româneşti care promovează dezvoltarea culturii antreprenoriale prin măsuri active. Suntem pregătiţi pentru abordarea acestui nou proiect dedicat culturii antreprenoriale, INNOUNITA, acum în plan internaţional, în cercul partenerial al universităţilor din reţeaua europeană UNITA”, afirmă rectorul UVT, Marilen Pirtea, într-un comunicat de presă.

Proiectul este organizat cu accent pe sustenabilitatea rezultatelor prin crearea unei reţele inteligente şi creative de tineri inovatori, provenind din licee sau chiar start-up-uri, continuând cu activităţi de cercetare, dezvoltare şi inovare. Totodată, proiectul va reprezenta o oportunitate de a familiariza participanţii şi inovatorii activi cu privire la portofoliile de programe ale Comunităţilor de Cunoaştere şi Inovare EIT.

Ca parte a acestui proiect, UVT va lucra împreună cu parteneri din Italia (coordonator de proiect), Portugalia, Spania şi Franţa.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.