9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEAparatură și tehnică de 1,2 milioane de euro, la Maternitatea din Oradea

Aparatură și tehnică de 1,2 milioane de euro, la Maternitatea din Oradea

Publicat în

spot_img
spot_img

Maternitatea din Oradea a fost dotată cu aparatură și tehnică ultramodernă, grație unui proiect transfrontalier care a adus unității medicale suma de 1,2 milioane de euro.

Proiectul, care a avut ca scop prevenirea, identificarea și tratamentul bolilor cardiovasculare și ginecologice, a fost implementat de către Spitalul Județean de Urgență Oradea în parteneriat cu Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara (lider de proiect) și cu Universitatea din Debrecen.

Potrivit Primăriei Oradea, proiectul a fost finanțat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria, s-a derulat în perioada martie 2019 – iulie 2021 și a avut ca principale obiective: îmbunătățirea serviciilor medicale la nivelul unității spitalicești, achiziționarea de aparatură medicală, reducerea incidenței bolilor ginecologice și cardiovasculare prin activități preventive și de educație pentru sănătate și instruirea personalului medical al Maternității.

Printre echipamentele achiziționate se numără: masă de operație cu accesorii de ginecologie, sistem lampă scialitică LED cu braț pentru monitor și cameră video HD, turn laparoscopie complet echipat, sistem de anestezie, aparat de monitorizare a funcțiilor vitale pentru Terapie Intensivă, ventilatoare pentru Terapie Intensivă, defibrilator cardiac intern-extern, sterilizator plasmă, set complet mobilier de inox pentru sala de operație, kituri de recoltare etc.

“Pentru paciente încercăm să asigurăm condiții bune, de calitate și să răspundem nevoilor acestora. Acest proiect a pornit dintr-o necesitate stringentă de a reabilita/renova blocul de obstretică-ginecologie din cadrul Maternității din Oradea. Vorbim de acțiuni de achiziționare de aparatură medicală, de acțiuni de screening și conștientizare a principalelor probleme ginecologice, informarea populației defavorizate, precum și instruirea personalului medical al Maternității din Oradea”, a declarat directorul medical al Spitalului de Urgență Oradea, dr. Lucia Daina.

Nu este singurul proiect al cărei beneficiar a fost Maternitatea din Oradea. La finalul anului trecut, administrația publică locală a inaugurat Blocul operator de ginecologie și Secția de Obstretică- Ginecologie, ambele trecând printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare finanțat de Ministerul Sănătății, Consiliul Local și din veniturile proprii ale Spitalului Județean. Datorită investițiilor realizate în cadrul Maternității, unitatea a devenit una dintre cele mai moderne din țară.

“Principalul nostru atu este că tot ce s-a investit în spitalele din Bihor, s-a investit în concordanță cu nivelul și competențele personalului medical. Avem medici bine pregătiți care au dus aceste achiziții de aparatură la nivelul pe care și l-au dorit. Toate aparatele achiziționate pe fonduri europene și-au dovedit utilitatea”, a afirmat dr. Gheorghe Carp, fost manager al Spitalului Județean de Urgență Oradea, actual senator.

Investițiile în sistemul medical orădean nu se opresc însă aici, anunță reprezentanții municipalității.

“Primăria pune umărul din greu la ceea ce înseamnă dezvoltarea și modernizarea sistemului de sănătate, investițiile pe fonduri europene fiind mari. Avem în derulare cele două proiecte importante de reabilitare energetică a Spitalului Județean și a Spitalului Municipal, dar să nu uităm și de proiectul strategic aflat în derulare și finanțat tot prin programul România-Ungaria, cât și proiectul de dezvoltare a spitalului Municipal care e deja într-o fază avansată”, a precizat Marius Moș, directorul Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională.

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel