Mâine, 23 iulie, ȋntre orele 21 şi 23, Cetatea Devei, clădirea Primăriei municipiului Deva, clădirea IPH şi cea a Colegiului Național „Decebalˮ vor fi iluminate ȋn roşu, ȋn semn de solidaritate cu persoanele cu dizabilități intelectuale. Culoarea roşie va purta mesajul toleranței, al respectului și al celebrării diferențelor dintre oameni.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Evenimentul „Iluminat pentru Incluziune” este organizat de Special Olympics România, cu sprijinul Districtului Lions 124 România, al Primăriei municipiului Deva şi Clubului Lions Deva Sarmizegetusa.

”Suntem conştienți că incluziunea socială nu se poate realiza doar prin intermediul legilor, oricât de bune ar fi acestea. De aceea avem nevoie de implicarea societății civile. Parteneriatul dintre Special Olympics România şi Districtul Lions 124 România se bazează pe proiecte care promovează incluziunea socială și schimbarea mentalităţii individuale privind persoanele cu dizabilități. Comunitățile noastre trebuie să înveţe să redescopere valorea solidarităţii sociale, să se convingă că o societate incluzivă este mai bună pentru fiecare cetațean în parte”, a spus Marin Florin Ilieș, directorul Colegiului Național ”Decebal” Deva.

Evenimentul „Iluminat pentru Incluziune” va celebra incluziunea, adică diversitatea şi diferenţele dintre semeni, asumate cu respect şi recunoştinţă.

Fundația Special Olympics din România contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competiționale, organizate pe tot parcursul anului, la nivel național. Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte.

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics inițiate în 1968 de Eunice Kennedy Shriver, sora președintelui american John F. Kennedy. Lions Clubs International (LCI) este o organizație non-politică seculară, care s-a ȋnființat pe 7 iunie 1917, în Statele Unite ale Americii, la inițiativa omului de afaceri Melvin Jones.

Lions Clubs International este cea mai mare organizație de servicii prin voluntariat din lume. Această organizație este reprezentată în peste 200 de țări având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi și peste 1.300.000 de membri. În România, Districtul Lions 124 este format din 77 de cluburi în care activează peste 1.600 de membri. LIONS provine de la inițialele cuvintelor “Liberty, Intelligence, Our Nations Safety”. Sigla acestei organizații are ca element figurativ doi lei, unul ce privește cu mândrie spre activitatea din trecut, iar altul ce privește cu încredere activitatea viitoare a membrilor asociației.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.