fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENTConcerte de muzică medievală, expoziţii şi ateliere, la Festivalul de arte vechi...

Concerte de muzică medievală, expoziţii şi ateliere, la Festivalul de arte vechi de la Bistriţa

Publicat în

spot_img
spot_img

Prima ediţie a Festivalului de arte vechi de la Bistriţa va avea loc în perioada 6 – 8 august şi va aduce publicului concerte de muzică veche, expoziţii de pictură de inspiraţie săsească, ateliere şi târg de meşteşuguri vii, dansuri din perioada de glorie a cetăţii.

Festivalul este un proiect iniţiat de Asociaţia Culturală Bistriţa Medievală şi finanţat din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general de către Primăria Bistriţa.

Publicul se va putea delecta cu trei concerte de muzică veche avându-i ca protagonişti pe Nicolae Szekely la lăuta renascentistă, archlute şi chitara barocă, Norbert Tottosy în cadrul concertului de inaugurare al sistemului pneumatic proaspăt renovate şi extinse al orgii Bisericii Romano-Catolice „Sfânta Treime” Bistriţa, recitalul grupului Huniai Cantores, ce va avea loc la foişorul din Parcul Municipal, iar grupul de dansuri Nosa va anima centrul vechi al Bistriţei.

Cu sprijinul partenerului Asociaţia „Produs în Bistriţa-Năsăud”, artistul plastic Silvia Ţogorean va vernisa, în data de 6 august, o expoziţie personală de pictură tradiţională săsească la Casa Argintarului şi vă invită la ateliere de creaţie, iar pe toată perioada festivalului, 6-8 august, pe Pietonalul Liviu Rebreanu se va desfăşura târgul de meşteşuguri vii.

Programul festivalului poate fi accesat on-line pe www.bistritamedievala.ro, caietul de program al fiecărui recital în parte urmând a fi disponibil la aceeaşi adresă începând cu data de 2 august.

Evenimentele vor putea fi urmărite live sau înregistrate şi pe pagina de Facebook al evenimentului facebook.com/artevechibistritamedievala.

Pentru recitalurile Nicolae Szekely şi Norbert Tottosy, pentru vernisajul expoziţiei şi atelierele de pictură ale Silviei Ţogorean, numărul de locuri este limitat. Cei interesaţi sunt rugaţi să se înscrie până la data de 3 august, prin e-mail la: bistritamedievala@gmail.com sau la numărul de WhatsApp 0775168321.

Ioana Pop

Articole recente

Egy mai példázat a vakságról

Milyen példázatot mondjak, vagy mihez hasonlítsam a mennyek országát? Hasonlatos a mennyek országa ahhoz, amikor egy vakot vezetnek.

Un nou incunabul din 1492 poate fi văzut la Muzeul Naţional Brukenthal

Proiectul urmăreşte promovarea celor 422 de incunabule aflate în colecţia Bibliotecii Brukenthal.

Adult însoţit de un copil de 4 ani, blocat pe Piatra Secuiului

Cea mai mare parte din ansamblul Pietrei Secuiului, care are o altitudine de 1.128 de metri, este accesibilă doar căţărătorilor profesionişti

Mircea Geoană, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara

România are nevoie să-şi schimbe clişeele politice, să se lepede de moliciunea liderilor confecţionaţi din combinaţii şi mediocritate, să se smulgă din pasivitate şi obedienţă, consideră Mircea Geoană, care a ţinut un discurs cu ocazia primirii titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara.

Mai multe articole de același fel

Primăria Bistrița, câștigată de PSD la o diferență de 8 voturi

Biroul Electoral Judeţean Bistriţa-Năsăud a decis, marţi, că buletinele cu voturile valabil exprimate pentru funcţia de primar al municipiului Bistriţa nu vor fi renumărate, astfel că rezultatul la alegerile locale rămâne cel iniţial, cu candidatul PSD Gabriel Lazany câştigător în faţa edilului în funcţie, Ioan Turc (PNL), la o diferenţă de opt voturi