8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEVENIMENTConcerte de muzică medievală, expoziţii şi ateliere, la Festivalul de arte vechi...

Concerte de muzică medievală, expoziţii şi ateliere, la Festivalul de arte vechi de la Bistriţa

Publicat în

spot_img
spot_img

Prima ediţie a Festivalului de arte vechi de la Bistriţa va avea loc în perioada 6 – 8 august şi va aduce publicului concerte de muzică veche, expoziţii de pictură de inspiraţie săsească, ateliere şi târg de meşteşuguri vii, dansuri din perioada de glorie a cetăţii.

Festivalul este un proiect iniţiat de Asociaţia Culturală Bistriţa Medievală şi finanţat din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general de către Primăria Bistriţa.

Publicul se va putea delecta cu trei concerte de muzică veche avându-i ca protagonişti pe Nicolae Szekely la lăuta renascentistă, archlute şi chitara barocă, Norbert Tottosy în cadrul concertului de inaugurare al sistemului pneumatic proaspăt renovate şi extinse al orgii Bisericii Romano-Catolice „Sfânta Treime” Bistriţa, recitalul grupului Huniai Cantores, ce va avea loc la foişorul din Parcul Municipal, iar grupul de dansuri Nosa va anima centrul vechi al Bistriţei.

Cu sprijinul partenerului Asociaţia “Produs în Bistriţa-Năsăud”, artistul plastic Silvia Ţogorean va vernisa, în data de 6 august, o expoziţie personală de pictură tradiţională săsească la Casa Argintarului şi vă invită la ateliere de creaţie, iar pe toată perioada festivalului, 6-8 august, pe Pietonalul Liviu Rebreanu se va desfăşura târgul de meşteşuguri vii.

Programul festivalului poate fi accesat on-line pe www.bistritamedievala.ro, caietul de program al fiecărui recital în parte urmând a fi disponibil la aceeaşi adresă începând cu data de 2 august.

Evenimentele vor putea fi urmărite live sau înregistrate şi pe pagina de Facebook al evenimentului facebook.com/artevechibistritamedievala.

Pentru recitalurile Nicolae Szekely şi Norbert Tottosy, pentru vernisajul expoziţiei şi atelierele de pictură ale Silviei Ţogorean, numărul de locuri este limitat. Cei interesaţi sunt rugaţi să se înscrie până la data de 3 august, prin e-mail la: bistritamedievala@gmail.com sau la numărul de WhatsApp 0775168321.

Articole recente

Iuliu Winkler: Implicarea tinerilor și învățarea limbilor străine, oportunitate pentru a îmbunătăți înțelegerea interculturală și plurilingvismul

Deputatul european Iuliu Winkler (UDMR/EPP) a declarat astăzi, cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, că sărbătoarea este strâns legată în acest an de manifestările dedicate Anului european al tineretului (EYY2022), iar Comisia Europeană și Consiliul Europei fac eforturi pentru a lărgi numărul de limbi străine pe care oamenii le învață de-a lungul vieții lor, pentru a îmbunătăți plurilingvismul și înțelegerea interculturală.

VIDEO | De ziua lor, salvatorii au salvat o femeie implicată într-un accident de ATV

Exact în ziua în care se împlinesc 32 de ani de la înființarea S.M.U.R.D., paramedicii Detașamentului de Pompieri Orăștie, alături de Salvamont Hunedoara au avut parte de o intervenție contracronometru

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Mai multe articole de același fel