9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECOLOGIEPlanul de Management actualizat al Bazinului Hidrografic Mureș, în consultare publică

Planul de Management actualizat al Bazinului Hidrografic Mureș, în consultare publică

Publicat în

spot_img
spot_img

Administrația Bazinală de Apă Mureș supune dezbaterii publice, timp de 6 luni, proiectul Planului de Management actualizat al bazinului hidrografic Mureș – 2021.

Reactualizat o dată la 6 ani, acesta se adresează tuturor factorilor interesați din domeniul apei, atât autorităților locale şi regionale, agențiilor din domeniul mediului, cât și utilizatorilor de apă și publicului, în general. Acest document, cu anexele sale, este publicat pe website și poate fi accesat la link-ul: http://mures.rowater.ro/consultarea-publicului/directiva-cadru-apa/materiale-utile/.

Documentele includ mai multe capitole, dintre care menționăm:

  • Caracterizarea bazinelor hidrografice și a corpurilor de apă (de suprafață și subterane);
  • Analiza surselor de poluare și alterarea hidromorfologică a corpurilor de apă;
  • Evaluarea stării corpurilor de apă;
  • Analiza schimbărilor climatice și impactul asupra apelor;
  • Programele de măsuri, costurile aferente și sursele de finanțare.

Implementarea măsurilor (de bază și suplimentare) propuse de specialiștii Administrației Bazinale de Apă Mureș are drept scop ca, până în anul 2027, obiectivele de mediu ale corpurilor de apă să fie îndeplinite. Acestea vizează atingerea stării bune a corpurilor de apă prin implementarea tuturor măsurilor necesare de protejare a apelor și prevenire a deteriorării lor. De asemenea, sunt evaluate costurile aferente aplicării măsurilor și sunt identificate sursele de finanțare.

Proiectul Planului de Management actualizat al bazinului hidrografic Mureș – 2021 este principalul instrument de implementare a legislației europene, specifice componentei de gestionare calitativă a resurselor de apă, respectiv Directiva Cadru Apă.

Echipa noastră de specialiștii este disponibilă să preia orice sugestie până la data de 30 decembrie 2021, fie prin completarea unui chestionar care poate fi accesat la link-ul următor: http://mures.rowater.ro/consultarea-publicului/directiva-cadru-apa/chestionar/ fie prin alte mijloace de corespondență (email: idcue@dam.rowater.ro, prin poștă). Propunerile vor fi analizate și incluse, după caz, în Planul de Management actualizat, astfel încât, la finalul procesului, să fie identificate și implementate toate măsurile necesare pentru atingerea stării bune a apelor.

Articole recente

Președintele popularilor europeni: România, Bulgaria și Croația trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen

"Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc condiţiile pentru a adera la zona Schengen şi încă aşteaptă ca decizia finală să fie adoptată de Consiliul UE. Locul lor este în spaţiul Schengen. Aveţi sprijinul total al Partidului Popular European", a spus Manfred Weber

Ratele pentru locuințe ale magistraților vor fi achitate de stat | „Nu există prevedere mai grețoasă și mai nesimțită” – reacția judecătoarei Adriana Stoicescu 

Cunoscută pentru declarațiile sale foarte dure, judecătoarea Adriana Stoicescu din Timișoara a spus despre noua inițiativă legislativă că este „grețoasă și nesimțită”.

Doi bistrițeni care dispăruseră de două zile, găsiți morți într-un autoturism căzut în râul Bistriţa Ardeleană

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că victimele sunt doi bărbaţi, de 36, respectiv 37 de ani, care locuiau în Unirea.

Universitatea Babeş-Bolyai, planuri pentru noi dezvoltări în judeţul Sălaj

După discuţiile cu autorităţile locale, UBB se va implica mai mult în judeţul Sălaj - dincolo de prezenţele deja vizibile în Zălău şi Jibou -, după un plan ce va fi stabilit împreună cu autorităţile locale în luna viitoare.

Mai multe articole de același fel