fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEAmbasadorul Indiei în România, în vizită la Universitatea Babeș-Bolyai

Ambasadorul Indiei în România, în vizită la Universitatea Babeș-Bolyai

Publicat în

spot_img
spot_img

Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Daniel David, l-a avut ca oaspete pe ambasadorul Indiei în România, Rahul Shrivastava.

Potrivit universității, cooperările dintre UBB şi diverse instituţii din India sunt deja importante, Centrul pentru Studii Indiene din UBB fiind adesea un catalizator important în acest sens.

“În viitor, ţinând cont de anvergura globală (world-class) a UBB şi de potenţialul uriaş, academic şi socio-economic, al Indiei, aceste relaţii de cooperare se vor dezvolta pe componente educaţionale (programe comune şi/sau la distanţă) şi de cercetare-dezvoltare-inovare (CDI), în special pe linia expertizei UBB în InfoBioNano4Health şi a noilor structuri de inteligenţă artificială, realitate virtuală şi robotică dezvoltate în UBB (Institut/Centrul UBB-EON-XR/inclusiv facultăţile de inginerie/tehnologie), cu implicaţii şi pentru aplicaţii inovative în relaţie cu companii indiene”, au tarnsmis reprezentanții UBB.

(SURSA FOTO: UBB)

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel