Pentru a 19-a vară, Festivalul ICon Arts Transilvania 2021 inovează formule culturale oferind și anul acesta un bogat program artistic întins pe o perioadă de 16 zile. Evenimentele vor avea loc în perioada 24 iulie – 8 august în satele de patrimoniu din Sudul Transilvaniei, în grădinile conacelor și la umbra cetăților fortificate, dar și pe scenele în aer liber ale Filarmonicii de Stat din Sibiu.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Intrarea va fi liberă la majoritatea evenimentelor, programul complet fiind disponibil pe iconarts.ro. Pe lângă fermecătoarele spații cu povești renascentiste precum Biertan sau Richiș, ediția de anul acesta invită vizitatorii să descopere localitățile Cund – cu un eveniment special la Valea Verde Retreat, CopșaMare – cu a sa misterioasă Biserică fortificată, și Avrig – locul în care va avea loc Festivitatea de închidere, în grădina impresionantului Castel Brukenthal, sărbătorind, totodată, 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal, guvernatorul Transilvaniei din a doua parte a secolului al XVIII-lea.

Note pe firmament, Opera Sunset, Grădina ritmurilor epice de vară sunt câteva titluri ale concertelor de anul acesta susținute de artiști remarcați pe unele dintre cele mai mari scene naționale și internaționale.

Festivitatea de deschidere va avea loc sâmbătă, 24 iulie, de la ora 19:00, la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat din Sibiu unde va concerta ICon Arts Ensemble. Vor fi prezentate lucrări în primă audiție absolută compuse special pentru acest eveniment de către Andrei Petrache (RO), Robert Crehan (UK), Aine Mallon (IRE), Thomas Vieira (SUA), rezultate ale Programului de compoziție ICon Arts coordonat de Philip Cashian, șeful Catedrei de compoziție al Academiei Regale de Muzică din Londra. Evenimentul va marca debutul ICon Arts Ensemble în calitate de ansamblu rezident de muzică nouă al Filarmonicii de Stat din Sibiu, în urma unei lungi colaborări de succes dezvoltată pe cuprinsul ultimilor ani.

Festivalul ICon Arts Transilvania, aflat la cea de-a 19-a ediție, este unul dintre cele mai longevive evenimente dedicate artelor contemporane din România, având misiunea de a susține scena tânără prin facilitarea accesului la formare de nivel înalt cu artiști de renume internațional, dar și de a îmbogăți oferta culturală cu evenimente inovatoare, imersive, promovând patrimoniul României, mobilitatea culturală, contribuind astfel la dezvoltarea economiei locale în satele transilvănene, puternic afectate de restricțiile ultimilor doi ani.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania