Una dintre cele mai longevive inițiative ale Festivalului Internațional de Film Transilvania, Competiția Locală promovează și premiază de 12 ani cineaști clujeni, oferindu-le  șansa de a-și vedea cele mai recente producții pe marele ecran. Anul acesta, șapte dintre cele 34 de scurtmetraje înscrise au fost selectate ca finaliste, au anunțat organizatorii TIFF.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Filmele realizate de cineaști clujeni vor putea fi urmărite la Gala Competiției Locale, în 27 iulie, de la ora 19:30, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

Intrarea va fi gratuită, în baza unei rezervări online.

Premiul Competiției Locale TIFF 2021, în valoare de 1.500 euro, va fi oferit de Banca Transilvania. Alte două premii vor fi oferite de compania de producție Numa Film: servicii de producție în valoare de 15.000 de euro regizorului câștigător al Competiției Locale, pentru următorul proiect de film, și servicii de post-producție în valoare de 7000 de euro pentru cineastul care obține Mențiunea Juriului. Fabrica de Pensule va acorda o Menţiune Specială în valoare de 300 de euro filmului care abordează subiecte sau problematici relevante pentru societatea contemporană și contextul social actual, iar Leonidas îi va oferi marelui câștigător praline pentru un an de zile. O Mențiune specială va fi acordată de Ziarul Făclia.

Finaliștii Competiției locale

1.      Apel nou (r. Lucian Barbu) 9’

2.      Să ne jucăm în continuare (r. Farkas Ágnes Anna) 23’

3.      Fatum (r. Frunza Roland) 9’

4.      Pasările nu se rătăcesc (r. Polacsek Zsófia) 20’

5.      Să crești sub un cireș amar (r. Agata Olteanu) 11’

6.      Fata cu valiza (r. Cătălina Pistol) 17’

7.      re:adapt (r. Ioana Hogman) 25’

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania. Ediția a 20-a va avea loc între 23 iulie și 1 august, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță necesare în contextul actual.

(FOTO CREDIT: Nicu Cherciu / tiff.ro)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania