Pacienții Spitalului Municipal din Oradea pot să-și aleagă meniul în funcție de afecțiunile de care suferă și de recomandarea medicilor. Unitatea spitalicească le pune la dispoziție, începând din această săptămână, inclusiv meniuri vegetariene, hipoalergenice sau fără gluten.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

În prezent, Spitalul Municipal din Oradea este singurul spital public din țară care oferă pacienților posibilitatea de a-și alege meniul. Aceștia au la dispoziție un catalog cu o ofertă variată și care cuprinde nu mai puțin de 27 de variante de meniu. Preparatele sunt pregătite în regim de catering, fiind livrată în caserole, proaspete și calde.

În primăvara acestui an, unitatea medicală a fost dotată, printr-un proiect derulat pe fonduri europene, cu mai multe echipamente, în valoare de peste zece milioane de lei. Au fost achiziționate cinci monitoare, cinci aparate de ventilaţie mecanică de înaltă performanţă, patru defibrilatoare manuale, urmând să fie cumpărate și alte aparaturi medicale, respectiv injectoare, o platformă ecografică pentru evaluarea ochiului ș.a.

Potrivit conducerii spitalului, de la 1 iulie au demarat și lucrările de anvelopare a clădirii de pe strada Corneliu Coposu, scopul fiind creşterea eficienţei energetice şi reducerea cheltuielilor. 

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania