Lucrările de amenajare a malului stâng al Crișului Repede, în amonte de Podul Sf. Ladislau, și ale piațetei aflate deasupra parcării subterane de pe strada Independenței vor intra în linie dreaptă. Administrația Bazinală Ape Crișuri a finalizat lucrările de consolidare, urmând ca Primăria Oradea să se ocupe de amenajarea celor două obiective. Anunțul a fost făcut în prezența ministrului Mediului, Tánczos Barna, care a lăudat cele două instituții pentru investițiile realizate.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Lucrarea, care a prevăzut consolidarea malului stâng al Crișului Repede, va fi predată municipalității, care urmează să o finiseze și să o amenajeze corespunzător, schimbând astfel aspectul zonei respective.Primarul Florin Birta: „Vreau să mulțumesc domnului ministru pentru vizita în Oradea, pentru susținere și pentru asigurarea finanțării necesare pentru realizarea acestui proiect. Am avut și avem în continuare o colaborare foarte bună cu Administrația Bazinală de Ape Crișuri – și se vede în lucrările pe care le-am avut până acum. Acest proiect va fi un proiect de succes pentru Oradea, un proiect de interes pentru orădeni. Acest lucru poate fi văzut dincolo de Podul Sf. Ladislau, pe acea zonă pietonală dintre Podul Sf. Ladislau și Podul Centenarului, care, în diferite ore ale zilei, mai ales seara, este foarte aglomerată și vizitată de către orădeni și nu numai. De aceea, cred că anul viitor, când vom finaliza toată investiția din această zonă – partea de piațetă de deasupra parcării și amenajarea malului stâng, înfățișarea zonei centrale va fi mult schimbată în bine.”

Cele două proiecte, amenajarea malului stâng și Piațeta Independenței, sunt în faza studiului de fezabilitate, urmând ca administrația publică locală să atragă bani europeni după deschiderea axei de finanțare 2021-2028.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania