Ieri, în jurul orelor 00.50, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Borşa, au fost sesizaţi de către dispeceratul IJJ Maramureş despre faptul că 4 adulţi cu doi copii minori s-au rătăcit în zona Negoiescu şi au solicitat sprijin prin SNAU 112. A fost comunicată poziţia lor prin coordonate GPS.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

În urma sesizării, doi jandarmi împreună cu doi membrii din cadrul Salvamont Borşa au format o echipă de căutare şi s-au deplasat spre locaţia indicată. După aproximativ 2 ore, căutările au fost oprite datorită vizibilităţii reduse, a terenului foarte accidentat şi impracticabil în condiţii de siguranţă.

La ora 06.30 s-au reluat căutările, echipa fiind formată din 3 jandarmi, doi membrii din cadrul Salvamont Borşa şi un membru al Unităţii Canine Salvamont Borşa cu un câine de căutare.

La aproximativ o ora de la reluarea căutării, persoanele au fost găsite în apropierea locului indicat prin coordonatele GPS, acestora le-a fost evaluată starea de sănătate constatându-se că nu prezintă leziuni sau alte afecţiuni, fiind doar epuizate fizic în special copiii minori. Persoanele rătăcite au fost însoţite pâna la drumul de acces şi transportate în locul unde erau cazate.

Atunci când vă aflaţi într-o situaţie dificilă, solicitaţi cu încredere ajutorul jandarmilor montani prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania