fbpx
5.8 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂSingura cafenea-librărie cu scop caritabil din judeţul Alba, se închide

Singura cafenea-librărie cu scop caritabil din judeţul Alba, se închide

Publicat în

spot_img
spot_img

Singura cafenea – librărie din judeţul Alba, Flori de Mac Books&Coffee, deschisă în Alba Iulia în februarie 2019 în scopuri caritabile de către asociaţia Hospice Eliana, în sprijinul pacienţilor cu boli incurabile, se va închide de la 1 septembrie, din cauza dificultăţilor cauzate de pandemia de coronavirus.

„Am tot amânat momentul acesta, sperând într-o schimbare a lucrurilor. Flori de Mac Books&Coffee a ajuns la capătul drumului. A fost frumos. Din păcate, însă, pandemia ne-a ajuns din urmă, determinându-ne să luăm această decizie grea”, au transmis, luni, pe pagina de facebook, administratorii cafenelei cu scop caritabil.

Aceştia au subliniat că nu se vor opri, iar Hospice Eliana, asociaţia care oferă, gratuit, îngrijire paliativă la domiciliul pacienţilor, va continua să se implice în lupta împotriva durerii şi a bolii.

Ei au anunţat că urmează mai întâi o perioadă de reduceri în vederea lichidării stocului de carte şi a rafturilor, respectiv până la finele lunii iulie orice carte va putea fi achiziţionată cu 3 lei, iar între 2 şi 14 august cu 1 leu. De asemenea, se vor vinde rafturile şi alte bunuri de inventar.

Administratorii cafenelei au avut mai multe încercări pentru a o putea menţine deschisă. Astfel, în luna iulie, era răsplătită consumaţia, fie că era vorba de cafea, ceai etc, cu un discount aplicat la orice carte dorită. De exemplu, la o consumaţie de 10 lei se primea un discount de 10 lei aplicat la o carte aleasă.

Flori de Mac Books&Coffee dispune de peste 8.500 de cărţi. Oamenii puteau dona sau cumpăra cărţi. Banii au fost direcţionaţi pentru îngrijirea bolnavilor de cancer

Adrian Meitner

Articole recente

Corona Braşov a câştigat titlul de campioană la hochei

CSM Corona Braşov a câştigat, miercuri seara, Campionatul Naţional de hochei pe gheaţă şi a realizat o triplă istorică, după ce în acest an a cucerit Cupa României şi s-a impus în competiţia regională Erste Liga.

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

Mai multe articole de același fel