Mai mulţi arbori şi stâlpi au fost doborâţi de o furtună de scurtă durată, ce a avut loc miercuri, la orele amiezii, pe raza judeţului Sălaj, pompierii intervenind pentru înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase imediate de tip nowcasting, pompierii sălăjeni au fost solicitaţi să intervină în mai multe localităţi pentru a înlătura arbori şi stâlpi prăbuşiţi pe carosabil, fire de curent sau curţi de pe raza localităţilor: Zalău, Ilişua, Carastelec, Uileacu Şimleului, Giurtelecu Şimleului, Someş Odorhei, Gârceiu şi Coşeiu. Intervenţia se află în dinamică, iar forţele intervin pentru înlăturarea efectelor generate de această situaţie de urgenţă”, se arată într-o informare de presă făcută miercuri de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare nowcasting Cod portocaliu de vijelie şi averse, valabilă în zone din judeţul Sălaj între orele 13,00 – 14,00.

Cetăţenii din judeţ au fost avertizaţi despre fenomenele meteo periculoase prin intermediul sistemului RO-ALERT.

Foto: Arhivă

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania