Aplicația OBBPoint a Comitetului Național de Prevenire a Accidentelor din Ungaria este primul sistem bazat pe puncte de loialitate pentru cei care respectă limitele de viteză de pe șoselele țării. Utilizatorii aplicației, care se lansează în primele zile ale lunii august, vor primi puncte în situația în care călătoresc regulat respectând limitele de viteză. Punctele de recompensă colectate vor fi ulterior valorificate pentru diverse reduceri și suveniruri la magazine și alți furnizori de servicii.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

OBBPoint va fi disponibil în curând pentru descărcare gratuită, atât în ​​versiunile Android, cât și iOS.

Când aplicația OBBPoint este activă, aceasta monitorizează viteza vehiculelor în care a fost activată aplicația și, dacă șoferul nu a depășit limita de viteză pe secțiunea de drum în cauză, punctele de recompensă sunt înregistrate pentru utilizator. Pe baza coordonatelor de locație, software-ul știe ce limite de viteză se aplică unui traseu dat, iar actualizările vor fi permanente, pentru a identifica ușor restricțiile periodice apărute de drumurile din țară. 

Conform portalului Poliției Ungare, police.hu, nu este considerată o infracțiune daca cineva depășește viteza maximă pentru o perioadă foarte scurtă de timp, de exemplu atunci când se angajează în depășirea altui autovehicul, cu condiția ca șoferul să încetinească până la limita de viteză după finalizarea manevrei.

Cu OBBPoint, nu numai adulții pot colecta puncte, ci și copiii care călătoresc în mașină sau un alt adult care călătorește lângă șofer. Sistemul este conceput pentru a rula aplicația pe două telefoane în paralel într-o mașină. Copiii care folosesc o versiune a aplicației concepută special pentru ei, pot colecta diferite figurine ale polițiștilor și pot pot construi mini-echipaje de poliție. Totul depinde de punctele pe care au reușit să le adune, adică, mai exact, cât de bine au condus adulții în a căror mașină călătoresc acești copii.

Este prevăzută un sistem de recompensare și pentru adulți. Astfel, pe baza punctelor obținute, utilizatorii înregistrați vor primi diferite ranguri și apoi vor participa la trageri la sorți unde vor putea câștiga telefoane mobile performante sau chiar un autoturism.

Nu există nici un impediment legal ca utilizarea aplicației să fie recompensată de poliție pentru cei care au călătorit corespunzător pe baza software-ului. Nu sunt colectate date în timpul conducerii sau în timpul răscumpărării punctelor. 

Aplicația și programul din spatele acesteia nu sunt un vitezometru certificat și nu sunt potrivite pentru identificarea vehiculului sau a șoferului, susține poliția din Ungaria. De asemenea, aplicația OBBPoint nu este legată de o anumită mașină; ea poate fi pornită și oprită de către șofer în orice moment.

Aplicația de recompensare a traficului corect va fi lansată în curând, sub sloganul ”Să-i aducem pe toți în siguranță acasă!”

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comments are closed.