Arborii uscați din Timișoara vor fi transformați în sculpturi pentru oraș de către studenții de la Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest, a anunțat primarul municipiului, Dominic Fritz.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Pentru acest demers a fost încheiat un acord între Primăria Timișoara și Facultatea de Arte, la inițiativa Secției de Sculptură, iar parteneriatul a fost votat marți, în ședința de Consiliu Local.

„Am găsit împreună o soluție creativă pentru reciclarea, punerea în valoare și conservarea acestor arbori, pe o perioadă îndelungată, prin transformarea lor în obiecte de artă, inspirați de experiența altor orașe din lume (…) Printre primii arbori uscați al căror lemn va fi transformat în obiecte de artă sunt și stejarii de la intrarea în Parcul Copiilor. Datoria noastră este să protejăm și să îngrijim arborii, mai ales pe cei valoroși, dar dacă au ajuns să moară, din cauze naturale sau de prost management al spațiului verde, putem să le dăm o nouă existență, culturală și publică”, a transmis primarul Dominic Fritz.

(FOTO: Sculpturi din lemn uscat din alte orașe din străinătate. Model prezentat de primarul Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania