Distileria Potio Nobilis, din Sfântu Gheorghe, multiplă premiată la concursurile internaționale din țară și străinătate, va folosi pentru apreciatele sale băuturi fructe de pădure de la fermele Continental Berries.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Distileria deținută de Füstös Imre și Dezső Tibor, a câștigat importante premii internaționale cu pălincile Sanct Georgius, produse. Spre exemplu, în anul 2019, cei doi au adus acasă nu mai puțin de 12 medalii precum și Marele Premiu, în urma participării la cel mai mare concurs de palincă din Europa Centrală și de Est, Quintessence, care a avut loc în Ungaria. Și în 2020, la același concurs, distileria a obținut Premiul de Popularitate al Galei pentru pălinca de zmeură, dar și alte 7 medalii de aur, 10 medalii de argint și 5 medalii de bronz.

Cel mai important atu al calității produselor Potio Nobilis din Sfântu Gheorghe este, potrivit liderilor companiei, fructul, care întotdeauna trebuie să fie de foarte bună calitate, regulă de la care cei doi nu fac niciodată niciun compromis.

„Principiul de bază al firmei noastre este că folosim exclusiv fructe de calitate superioară, deoarece aceasta este baza obținerii unor produse de calitate impecabilă”, este mesajul transmis clienților prin intermediul site-ului, www.sanctgeorgius.ro.

În acest sens, recent, cel mai mare producător de fructe de pădure din vestul țării, compania Continental Berries din județul Hunedoara, va aproviziona cu fructele sale de pădure distileria covăsneană.

”Ne plac oamenii pasionați si motivați, așa că i-am propus domnului Imre Füstös un parteneriat solid pentru a transforma această pasiune într-o afacere de succes, în următorii ani. Continental Berries va oferi fructele sale de calitate cu gust autentic românesc, iar domnul Füstös va pune pasiunea și vastele sale cunoștințe pentru a obține acele băuturi rafinate cu care să ne mândrim aici în țară, dar și peste hotare. Așa cum am afirmat și vom susține în permanență, doar uniți putem face performanță. Îi mulțumim pe această cale domnului Imre Füstös pentru încrederea acordată firmei Continental Berries și sperăm ca prin această colaborare să reușim să ne așezăm împreună pe cele mai înalte podiumuri internaționale!”, a spus Nicolae Valentin Neculai, administratorul Continental Berries.

Distileria din Sfântu Gheorghe și-a început activitatea în 2012, afacerea pornind inițial ca un hobby. În foarte scurt timp însă, hobby-ul s-a transformat într-o afacere de succes.

Lista cu premii importante câștigate de-a lungul timpului de distileria covăsneană cuprinde medalii de aur, argint și bronz la concursuri de profil, printre care Destilate, Destillata Viena, Austria (2014, 2015, 2016), Cupa Mondială a Pălincii, Gyula, Ungaria, (2013, 2014, 2015), Senta, Serbia (2013), Komarno, Slovacia (2012–2013) și nu în ultimul rând Quintessence, Ungaria, (2015, 2016, 2017, 2019, 2020).

„Atât dotarea, cât și compartimentarea corespund celor mai exigente cerințe ale industriei alimentare. Dotarea am adus-o din Germania. Cel mai important și în același timp cel mai spectaculos este echipamentul de distilerie, care este ultima inovație a firmei germane Kothe: un cazan de distilare al cărei monitorizare se face prin calculator, înlesnește în mare măsură munca meșterului distilator. Putem spune liniștiți că este o capodoperă: o coloană aromatică, de monodistilare, care înlesnește în mare măsură munca meșterului distiler. Aceasta funcționează cu aburi.

După spălare și dezosare fructele ajung în rezervorul pentru borhot, ajungând în stadiul de distilare ideală după 5-10 zile de stat la temperatura constantă. După distilare, produsul rămâne la macerat 4-5 luni, apoi este filtrat și îmbuteliat”, este prezentarea publicată pe site-ul companiei.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania