fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăPOLITICĂGabriel Zetea: DNA ar trebui să aibă curaj să ancheteze abuzurile lui...

Gabriel Zetea: DNA ar trebui să aibă curaj să ancheteze abuzurile lui Cîțu

Publicat în

spot_img
spot_img

Deputatul social-democrat Gabriel Zetea, a declarat într-un interviu pentru RFI, că se așteaptă ca procurorii Direcției Naționale de Anticorupție (DNA) să facă lumină în cazul abuzului de putere pe care premierul Florin Cîțu îl face de o bună perioadă.

Deputatul de Maramureș consideră că acțiunea pe care Cîțu o face în vederea câștigării șefiei PNL – fonduri de stat pentru voturi de partid – ar putea fi un caz pentru procurorii DNA, cu condiția ca aceștia să aibă curaj să stopeze aceste practici de abuz de putere și trafic de influență.

Gabriel Zetea a explicat la RFI de ce PSD a cerut premierului să-și delege atribuțiile unui vicepremier, până la Congresul PNL din septembrie:

„În primul rând, din cauza abuzurilor de putere pe care le-am văzut că premierul Florin Cîțu le-a tot făcut în ultima perioadă. Vorbim aici despre utilizarea resurselor financiare ale statului român, prin angajarea la Guvern a unor oameni care lucrează în campania electorală internă din PNL, iar apoi utilizarea de asemenea a resurselor statului român pentru promisiuni de finanțare către primarii PNL a unor proiecte de interes local, în schimbul unor voturi (…). Țara nu este guvernată în această perioadă, pentru că atenția premierului este îndreptată exclusiv înspre alegerile din PNL”, a spus Gabriel Zetea.

Acesta cere DNA-ului să ancheteze abuzurile premierului Florin Cîțu:

„Mă aștept să-l văd pe domnul Cîțu că-și plătește datoriile. În acel moment, mă aștept ca și procurorii DNA să se sesizeze, pentru că vor avea efectiv și înfăptuirea promisiunilor de finanțări din fonduri publice a domnului Cîțu, pentru obținerea de foloase necuvenite în interes personal, gen voturi pentru Congres. Odată ce primarii PNL care au fost cărați cu autocarele la București, la sediul Guvernului și doar primarii PNL, în întâlniri cu primul-ministru al României vor livra voturi în schimbul banilor pe care-i vor primi de la domnul Cîțu, lucrul acesta cred că este destul de evident și nu ar trebui DNA-ul decât să aibă curaj să facă lumină în acest caz, astfel încât să stopeze aceste practici de abuz de putere și trafic de influență”, a mai spus deputatul PSD.

Adrian Meitner

Articole recente

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară

În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Amenda aplicată pentru inscripţia de pe statuia Kölcsey din Carei a fost anulată în primă instanţă

Primăria Carei a fost amendată de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Satu Mare, la sfârşitul lunii aprilie a anului trecut, la două săptămâni după dezvelirea statuii poetului care a scris versurile imnului maghiar, pe motiv că pe monument se aflau numai inscripţii în limba maghiară

Cătălin Munteanu, organizatorul festivalului „Talpa iadului” vorbește, la „Click pe viață”, despre numele inedit al unui eveniment de cultură

Cătălin Munteanu, organizatorul festivalului „Talpa iadului” vorbește, la „Click pe viață”, despre numele inedit al unui eveniment de cultură

Incendiul de pădure din zona Lăpuşna s-a extins pe 40 de hectare din cauza vântului

Intervenţia pompierilor şi a personalului în sprijin se concentrează, în principal, pe crearea unei linii de protecţie pentru limitarea propagării incendiului

Mai multe articole de același fel

Festival Madrigal la Baia Mare

În perioada 15 - 28 aprilie 2024, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită publicul din județul Maramureș la Festivalul Madrigal, o serie de evenimente culturale remarcabile dedicate spectatorilor de toate vârstele.

Vicepreşedintele CJ Harghita, Bíró Barna Botond, ales candidatul UDMR la preşedinţia CJ

În cursa pentru alegerea candidatului UDMR la preşedinţia Consiliului Judeţean Harghita s-au înscris, pe lângă Bíró Barna Botond, actualul preşedintele al CJ Harghita, Borboly Csaba, aflat la al patrulea mandat, precum şi al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Barti Tihamér.