Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat vineri, la inaugurarea Bazinului Olimpic de la Târgu Mureş, că nu vor exista blocaje pe niciun proiect de investiţii al ministerului, întrucât interesul este de a construi şi de a preda apoi comunităţilor locale investiţiile respective şi că nu vor mai exista întârzieri de 13 ani, din cauza finanţării, aşa cum a fost în cazul acestui obiectiv.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Pot să vă promit că, aşa cum în ultimii doi ani acest bazin a luat avânt, nu o să mai avem în acest mandat situaţii de acest gen în care 8-9-10 ani să avem probleme de toate felurile şi vom demara. Vom finanţa toate bazinele de înot şi toate investiţiile finanţate de Ministerul Dezvoltării pentru că nu este normal să construieşti un bazin olimpic nici la Târgu Mureş, nici în altă parte a ţării, timp de 13 ani. Pe această idee pornită în timpul mandatului ministrului Borbely (Laszlo – n.r.) s-au construit 28 de bazine de înot de diverse tipuri în ţară şi pot să vă spun că suntem la zi în finanţare a încă 57 de bazine de înot în toată ţara. Ceea ce înseamnă că acest program este astăzi un program naţional, care înseamnă infrastructură de nataţie, de înot şi de polo pentru întreaga ţară, atât pentru organizarea de evenimente sportive, cât şi pentru comunităţile locale. Aşa cum nu au existat probleme de finanţare la acest bazin, nu vom avea nici la celelalte, dacă ne-am pornit pe un anumit drum, vom merge înainte. Nu vor exista blocaje pe niciun proiect de investiţii al Ministerului Dezvoltării pentru că interesul nostru, al tuturor, este acela de a construi şi de a preda comunităţilor locale acest lucuri”, a declarat Cseke Attila.

Ministrul Dezvoltării a predat complexul, vineri, Clubului Sportiv Municipal Târgu Mureş, care urmează să înceapă demersuri pentru angajări şi pentru autorizaţiile necesare funcţionării.

Cseke a arătat că, dacă până vineri a venit la Bazinul Olimpic din Târgu Mureş în calitate de finanţator al lucrării, de acum va veni ca şi spectator la diferite evenimente de nataţie, naţionale şi internaţionale, care vor fi organizate aici.

“Dar pe lângă acest standard naţional şi internaţional, de a organiza evenimente în acest domeniu, este important ca târgumureşenii şi autoritatea locală să aibă posibilitatea de a folosi acest complex olimpic şi pentru a învăţa copiii comunităţii să înoate. Este o infrastructură absolut necesară, care a demarat într-adevăr acum mult timp şi pentru care îi mulţumesc domnului ministru Borbely, pentru că a fost promotorul acestui bazin olimpic”, a mai spus Cseke Attila.

Complexul cuprinde două bazine, unul de competiţie şi unul de încălzire, bazinul principal are cea mai mare lăţime din ţară şi beneficiază de o tehnologie specială.

Bazinul olimpic are o valoare de 24,5 milioane de lei, a fost finanţat prin Compania Naţională de Investiţii, are 800 de locuri în tribune şi va putea găzdui competiţii de înot şi polo la nivel internaţional.

Proiectul iniţial a fost lansat în anul 2008, licitaţia a fost câştigată în anul 2010, însă investiţia nu a fost realizată din lipsă de fonduri. Finanţarea pentru acest obiectiv a fost aprobată în 2018, iar un an mai târziu au demarat lucrările.

La inaugurarea complexului de la Târgu Mureş au mai participat, vineri, vicepremierul Kelemen Hunor, subsecretarul de stat la Ministerul Tineretului si Sportului, Cristian Emilian Ghiţă, şeful Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României, Borbély László, directorul Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Pătrăşcoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, primarul municipiului Târgu Mureş, Soós Zoltán, directorul Clubului Sportiv Municipal Târgu Mureş, Cosmin Pop şi alţii.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania