fbpx
3.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTEReparaţii şi amenajări urgente la peste 100 de biserici brașovene, cu bani...

Reparaţii şi amenajări urgente la peste 100 de biserici brașovene, cu bani din bugetul județului

Publicat în

spot_img
spot_img

Un număr de 110 lăcaşe de cult din judeţul Braşov vor beneficia, anul acesta, de sume cuprinse între 7.000 şi 15.000 de lei de la bugetul judeţean, pentru reparaţii şi amenajări urgente sau continuarea lucrărilor de construcţie ori pictură bisericească.

Consiliul Judeţean Braşov a aprobat, în şedinţa ordinară de vineri, atribuirea sumelor pe Ghidul de Finanţare pentru unităţile de cult, al cărui buget total se ridică, în 2021, la 1 milion de lei.

Conform documentelor anexă la proiectul de Hotărâre, au fost depuse 116 solicitări, dintre care 111 au îndeplinit criteriile de eligibilitate din Ghidul de finanţare.

Majoritatea lăcaşelor de cult vor beneficia de sume de 7.000, 10.000 sau 15.000, cu o singură excepţie – Biserica Sfântu Nicolae (din Şcheii Braşovului), căreia i-a fost alocată suma de 21.000 de lei pentru amenajarea şi modernizarea muzeului aparţinător.

În cadrul discuţiilor din plenul CJ Braşov, câţiva consilieri au adus în discuţie faptul că, prin acordarea unor sume relativ egale, însă mici, unui număr mare de biserici, „nu s-ar rezolva problemele”, în special a celor din parohii mai sărace, cu mai puţine venituri, iar în unele astfel de cazuri sunt chiar şi pierderi deoarece lucrări care au fost demarate nu pot fi finalizate.

Pe de altă parte, a fost ridicată şi necesitatea stabilirii unor priorităţi prin Ghidul de Finanţare, de comun acord cu conducerea tuturor cultelor din Braşov, spre exemplu renovarea bisericilor vechi, după cum a arătat fostul preşedinte al CJ Braşov, consilierul liberal Adrian Gabor.

Conform Ghidului de finanţare, unităţile de cult care beneficiază de acest sprijin trebuie să finalizeze lucrările şi să prezinte documente justificative până în 15 noiembrie. 

Adrian Meitner

Articole recente

Elevi și profesori din patru țări pun în valoare „Memoria Pământului” prin proiectul EMME

Proiectul urmărește crearea unui curriculum școlar interdisciplinar

S-a lansat Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Brașov, un mediator în relația cu instituțiile statului pentru IMM-urile din județ

Lansarea PIMM Brașov a fost un eveniment mult așteptat de mediul de afaceri local, lucru dovedit de prezența într-un număr mare, mult peste așteptări, în sala conferințe din centrul Brașovului.

Sute de iubitori ai pedalării, înscriși la cea de-a III-a ediție a Poli Bike Challenge

Peste 500 de iubitori ai pedalării, de toate vârstele, s-au înscris la cea de-a III-a ediție a competiției cicliste Poli Bike Challenge, eveniment organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas

FITS | John Malkovich și Isabelle Adjani, printre actorii de excepție prezenți, în iunie, la Sibiu

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale ale artelor spectacolului, precum actorul John Malkovich, actriţa Isabelle Adjani, Mikhail Baryshnikov şi Jan Fabre, dar şi pe Jon Fosse, unul dintre cei mai apreciaţi autori ai momentului

Mai multe articole de același fel

ELEDELÜNK

A samáriai asszonyról szóló történetben azt olvassuk, hogy miután ez a rossz nô újjászületett és megtért a Jézus Krisztussal való találkozás hatására, visszatért a városába és hírül adta mindenkinek, hogy mi ment végbe vele.