Horea Naşcu, lector universitar la Universitatea de Nord din Baia Mare, a pornit într-un voiaj de peste 2.200 de kilometri, cu o barcă pneumatică pe râuri şi fluviul Dunărea din România, Ungaria şi Serbia, din judeţul Maramureş până la Sulina.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Scopul acestei călătorii de aproximativ 40 de zile este sensibilizarea populaţiei cu privire la necesitatea protejării mediului înconjurător, în special a mediului acvatic.

Traseul pe care şi l-a propus Horea Naşcu a început de pe râul Săsar şi continuă pe râurile Lăpuş, Someş, Tisa, iar apoi pe Dunăre, până la Sulina. Horea Naşcu foloseşte pentru voiajul său nautic o ambarcaţiune Intex Mariner 3.

Demersul lectorului universitar este susţinut de Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş.

“Lectorul universitar Horea Naşcu a pornit (sâmbătă, 31 iulie, la ora 16,01), în cursa nautică ce vizează parcurgerea a peste 2.200 de kilometri, pe cinci râuri, şi anume: Săsar, Lăpuş, Someş (din România şi Ungaria), Tisa (din Ungaria şi Serbia) şi Dunăre (din Serbia şi România). Pe parcursul a 40 de zile, Horea Naşcu se va îndrepta spre kilometrul 0 al Dunării, cu scopul de a trage un semnal de sensibilizare şi responsabilitate în ceea ce priveşte protejarea mediului înconjurător şi în special a mediului acvatic (…) Horea Naşcu are toată susţinerea mea şi a Consiliului Judeţean Maramureş în realizarea acestui proiect şi sunt mândru că avem în Maramureş oameni ambiţioşi, inovatori, care luptă pentru mediu şi pentru protejarea acestuia”, a declarat marţi preşedintele CJ Maramureş, Ionel Bogdan.

(SURSA FOTO: Horea Nașcu / Facebook)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania