Primăria Oradea continuă extinderea spațiilor verzi din oraș și a semnat contractul pentru amenajarea unui nou parc, în Cartierul Tineretului, cu o suprafață de peste 1,5 hectare.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit municipalității, contractul prevede amenajarea unui parc de cartier pe o suprafață de 15.703 metri pătrați  în zona de pădurice situată pe strada G. Bacaloglu, în vecinătatea Cartierului Tineretului. Proiectul, în valoare de aproape 1,7 milioane de lei, fără TVA, este finanțat în cadrul Programului de Bugetare Participativă derulat de Primăria Oradea. Durata lui este de șase luni, dintre care două luni pentru faza de proiectare și patru luni pentru faza de execuție. Noul parc de cartier va deservi aproximativ 300 de locuințe individuale. În momentul de față terenul este neamenajat, o parte din vegetație fiind crescută spontan.

„În cadrul proiectului se vor amenaja un parc cu loc de joacă pentru copii, alei pietonale dotate cu bănci, zone verzi și se vor realiza două terenuri de sport multifuncționale. În prezent, zona este lipsită de facilități de agrement și sport”, a precizat Adina Popa, directorul adjunct al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Oradea.

Reţeaua de alei asfaltate va avea o suprafață de peste 1.300 de metri pătrați și marchează sectoarele de vegetaţie, asigurând circulaţia pietonală, accesul bicicletelor,  precum şi accesul la locurile de joacă pentru copii. Locurile de joacă vor fi dotate cu leagăne, căsuţe cu turnuri, echipamente multifuncționale în funcție de categoria de vârstă. Vegetația va fi completată cu 132 de arbori din speciile stejar, arţar, prun ornamental și catalpa. În parc se vor monta 37 bănci, în zona locurilor de joacă, a terenurilor multifuncționale și pe lângă alei.

Potrivit Primăriei Oradea, pentru realizarea iluminatului public în noul parc din zona Cartierului Tineretului se vor  monta 34 de corpuri de iluminat cu LED pentru iluminarea aleilor, trei corpuri de iluminat cu LED pentru iluminarea locului de joacă, iar pentru realizarea nocturnei la cele două terenuri de sport se vor monta 16 corpuri de iluminat LED.

(SURSA FOTO: Primăria Oradea)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania