Festivalul Electric Castle ”asigurat” de peste 460 de jandarmi, poliţişti, pompieri, medici şi voluntari SMURD

Data:

Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, alături de poliţişti, pompieri, medici şi voluntari SMURD vor acţiona, în sistem integrat, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în localitatea Bonţida, precum şi în zona de desfăşurare a festivalului Electric Castle.

“Zilnic, peste 460 de jandarmi şi poliţişti, pompieri, medici şi voluntari SMURD vor asigura măsurile de securitate şi asistenţă medicală pentru participanţi”, informează un comunicat al Grupării de Jandarmi Mobilă “Ştefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca.

Jandarmii şi poliţiştii vor desfăşura misiuni de ordine publică în zona gărilor, aeroportului, pe traseele mijloacelor de transport în comun, în zonele de cazare a turiştilor români şi străini, pentru siguranţa tuturor participanţilor, precum şi pentru monitorizarea şi fluidizarea traficului.

“Efectivele poliţiştilor din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, acţiuni speciale, investigaţii criminale, criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase, dar şi a structurilor de suport vor acţiona în scopul prevenirii incidentelor de orice natură, astfel încât participanţii să se poată bucura de acest eveniment în siguranţă”, arată sursa citată.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj vor asigura climatul optim de siguranţă în Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, în staţiile CFR Bonţida şi în trenurile de călători care circulă pe relaţia Cluj-Napoca-Dej.

Câinii specializaţi în detectarea substanţelor explozive vor sprijini şi în acest an poliţiştii în efectuarea controalelor pirotehnice pe întregul areal al festivalului. 

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Profesorul criminal din Arad, Ferenc Bode, a fost prins în Oradea

Bone Ferenc, bărbatul de 43 de ani, suspect în uciderea Beatei Molnar, femeia de 30 de ani din Cluj dispărută de sâmbătă, a fost prins joi seara la Oradea. 

Festival cu produse alimentare inventate de studenţii clujeni: bere cu infuzie de fistic, ravioli molecular, ciocolată vegană

Peste 50 de produse alimentare din lucrări de licenţă ale studenţilor vor fi prezentate vineri la Festivalul alimentului 2022, organizat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj, printre acestea numărându-se, de exemplu, ravioli molecular, bere cu infuzie de fistic şi vanilie, ciocolată vegană, biotrufe, îngheţată cu probiotice.