fbpx
20.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIEFonduri de peste 1 miliard de euro prin noul POR Vest 2021-2027

Fonduri de peste 1 miliard de euro prin noul POR Vest 2021-2027

Publicat în

spot_img
spot_img

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional Vest – POR Vest 2021-2027, se află în plin proces de elaborare a noului program de finanţare, a cărui alocare financiară depăşeşte 1,1 miliarde euro.

ADR Vest vrea să vină mai aproape de cetăţeni, să le cunoască nevoile, în vederea creşterii calităţii vieţii, prin investiţii din fonduri europene. În acest context, locuitorii regiunii Vest sunt invitaţi să transmită observaţiile şi propunerile lor privind POR Vest 2021-2027, completând acest chestionar, până la data de 25 august 2021.

Chestionarul se adresează cetăţenilor, autorităţilor şi instituţiilor publice, instituţiilor de învăţământ, entităţilor de cercetare, ONG-urilor, IMM-urilor.

Respondenţii sunt invitaţi să prioritizeze nevoile pe care le consideră relevante în regiune şi să aprecieze dacă activităţile prevăzute în cadrul POR Vest 2021-2027 răspund acestora. Răspunsurile şi propunerile sunt foarte importante şi vor fi luate în considerare, corelat cu obiectivele regulamentelor europene.

Durata medie de completare a chestionarului este de 5-10 minute.

Programul Operaţional Regional Vest 2021-2027 acoperă domenii diverse precum: inovarea, specializarea inteligentă, creşterea competitivităţii IMM-urilor, digitalizarea, eficienţa energetică, infrastructura verde, regenerarea urbană, mobilitatea, investiţiile verzi, infrastructura educaţională, turismul şi patrimoniul cultural.

La mijlocul lunii trecute, versiunea de lucru a programului a fost apreciat de Comisia Europeană, reprezentanţii instituţiei cu sediul central la Bruxelles evidenţiind calitatea şi maturitatea programului, la întâlnirile de lucru cu reprezentanţii ADR Vest.

Articole recente

Tánczos Barna: Ar fi o mare onoare dacă Maiestatea Sa Regele Charles al III-lea ar sprijini Via Transilvanica 

Acesta a precizat că a avut ocazia, ca ambasador al Viei Transilvanica, să aducă în atenţia Maiestăţii Sale cel mai mare proiect naţional ce are ca scop promovarea diversităţii culturale, etnice, istorice şi naturale a Transilvaniei, Bucovinei, Olteniei şi Banatului montan.

Tradiţii şi obiceiuri de Rusalii, una dintre cele mai vechi sărbători creştine

În Ardeal există obiceiul cunoscut ca “udatul nevestelor”, când femeile sunt stropite cu apă pentru a fi sănătoase şi frumoase tot restul anului.

Pünkösd után

Minden megváltozik az elsô Pünkösd után. Különleges lehetôségek birtokosaivá válnak, akik a Szentlélek kiáradása alá kerülnek. Sajnos, az Egyház népe nem mindig él az alkalommal.

Un pacient a căzut de la etajul trei al Spitalului Municipal Sibiu

Bărbatul era internat la Neurochirurgie

Mai multe articole de același fel

certSIGN a realizat o cifră de afaceri consolidată de 24,5 milioane de lei în primul trimestru din 2023

certSIGN, companie românească de IT&C și un important producător și dezvoltator de soluții criptografice din România, a raportat o cifră de afaceri consolidată de 24,5 milioane de lei în primul trimestru din 2023, o creștere cu 52% față de aceeași perioadă a anului trecut.

11 bănci din România, sancţionate de Protecţia Consumatorilor | Amenzi de 550.000 de lei pentru practici comerciale înşelătoare la modul de calcul al ratelor...

Potrivit ANPC, pentru a putea restabili echilibrul contractual, pe lângă sancţiunea contravenţională, respectiv 11 amenzi în valoare de 550.000 de lei, comisarii ANPC au propus măsura de emitere a unor noi grafice de rambursare, atât pentru creditele aflate în curs, cât şi pentru cele viitoare, unde principalul creditului datorat să fie achitat de către consumatori în rate egale, pe întreaga perioadă de creditare, în raport cu dobânda aferentă creditului.