Peste 200 de evenimente cinematografice la Astra Film Festival

Data:

Mai mult de 200 de evenimente cinematografice vor fi organizate la cea de-a 28-a ediţie a Astra Film Festival – Festivalul Internaţional de Film Documentar care va avea loc, la Sibiu, între 5 şi 12 septembrie.

Potrivit organizatorilor, ediţia din acest an se va desfăşura în aer liber, în săli de cinema şi online, iar timp de opt zile vor fi proiectate 71 de filme din 33 de ţări, dintre care 46 premiere (4 premiere mondiale, 4 premiere internaţionale şi 38 de premiere naţionale), selectate din peste 3.000 de producţii cinematografice realizate în ultimii doi ani în întreaga lume. 

Evenimentul este o celebrare a vieţii şi o observare atentă a schimbărilor care au loc în jurul nostru, ca reacţie la provocările din ultima perioadă. Totul, văzut prin obiectivul aparatului de filmat al regizorilor de film documentar din întreaga lume, care reuşesc să ofere mereu perspective intime şi nefiltrate ale realităţii.

„Am avut de ales dintr-o abundenţă de producţii finalizate probabil anul trecut. Am avut privilegiul de a observa cum a reacţionat lumea la provocările din ultima perio-adă. Vorbim despre o multitudine de subiecte şi de abordări, unele mai arzătoare, mai zgomotoase, altele mai de savurat în tihnă. Şi toate merită să fie pe marele ec-ran, să aibăparte de toată atenţia noastră. Vedem încă o dată Festivalul ca pe o ocazie de sărbătoare a măiestriei cu care aceşti cineaşti talentaţi reuşesc să decu-peze realitatea din jurul lor şi să o expună prin film”, a declarat Dumitru Budrala, directorul-fondator al  Astra Film Festival.

#AFFstudentpass, cardul special pentru studenţi, masteranzi şi doctoranzi

Organizatorii au o surpriză pentru studenţii, masteranzii şi doctoranzii din România şi din străinătate care doresc să participe la festival: cardul #AFFSTUDENTPASS, care oferă acces la toate evenimentele cinematografice, la cele dedicate profesioniştilor din industrie şi la concertele din cadrul #AFF2021 (în limita locurilor disponibile) şi cazare 7 nopţi în perioada 5-12 septembrie, în centrul Sibiului, la căminele Fac-ultăţii „Lucian Blaga”. 

Cardul #AFFSTUDENTPASS poate fi achiziţionat de pe Eventbook la preţul de 199 de lei: https://bit.ly/3ygg1aa.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

CJ Sibiu anunţă modernizarea Centrului de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi “Tavi Bucur”

Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu a anunţat joi, că va moderniza Centrului de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi "Tavi Bucur", situat în oraşul Cisnădie, cu sprijinul Societăţii Naţionale de Gaze Naturale ROMGAZ S.A, care acordă pentru aceasta o sponsorizare de aproape 5,5 milioane de lei, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

Hoț prins după ce a furat bunuri de 2.500 lei dintr-o casă aflată în construcție din Sibiu

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, domiciliat în județul Vâlcea, a fost reținut luni de către polițiștii Biroului Investigații Criminale Sibiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Omul a intrat într-o casă aflată în construcție din Sibiu și a sustras bunuri de 2.500 lei.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Sibiu organizează online, “Târgul ofertelor educaţionale”

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Sibiu împreună cu câteva companii din judeţ organizează marţi şi miercuri, online, "Târgul ofertelor educaţionale", pe site-ul www.scoaladualasibiu.ro, unde elevii pot afla informaţii despre liceele şi colegiile unde pot învăţa meserii.