Consiliul Judeţean Bihor va colabora cu Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) pentru a conserva patru zone din ariile protejate din judeţul Bihor: Pădurea din Alparea, Pădurea Goronişte, Platoul Vaşcău şi Muntele Şes.

“Acordurile de parteneriat cu ANANP au fost aprobate joi, în şedinţa ordinară a CJ Bihor, şi au ca obiect colaborarea dintre cele două instituţii pentru implementarea unor măsuri active de conservare pe teritoriul sitului Natura 2000 cu ajutorul fondurilor europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM)”, a informat, într-un comunicat, CJ Bihor.

Consiliul Judeţean Bihor va avea rolul de a elabora cererile de finanţare şi studiile pregătitoare necesare (de fezabilitate, de împădurire, de reconstrucţie a pajiştilor) pentru ariile naturale protejate. Iar ANANP, liderul de parteneriat, va asigura suportul tehnic şi logistic necesar pentru elaborarea cererilor de finanţare şi le va depune la Ministerul Fondurilor Europene.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS


La finalul lunii iulie, se mai arată în comunicat, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Mircea Mălan, a efectuat o vizită în teren în Munţii Apuseni, împreună cu preşedintele ANANP, doamna Adi Croitoru. Scopul vizitei a fost acela de a identifica zonele care pot fi puse mai bine în valoare din punct de vedere turistic, prin implementarea unor proiecte care conservă în acelaşi timp natura. 

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania