Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat marți, într-o conferință de presă, că municipalitatea a pus în dezbatere publică pentru 30 de zile noul Plan Urbanistic General (PUG).

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Actualul PUG al orașului este în vigoare din decembrie 2002, de atunci fiindu-i prelungită valabilitatea.

”După aproape două decenii astăzi se lansează în dezbatere publică un nou Plan Urbanistic General al Municipiului Târgu Mureș! Asta înseamnă că până la finele anului vom avea aprobat noul PUG, vom avea direcția dezvoltării viitorului copiilor noștri. Acest document complex, supus dezbaterii publice, reprezintă pașii spre dezvoltarea omogenă a principalelor zone de interes public pentru o perioadă mai mare de timp.”, a declarat Soós Zoltán.

Publicul interesat poate consulta pe site-ul primăriei – www.tirgumures.ro Regulamentul Local de Urbanism și Planșa de reglementări urbanistice, la secțiunea Plan Urbanistic General. Observații se pot transmite prin poștă, se pot depune la registratura generală – camera 13 sau se pot transmite prin email pe adresa urbanism@tirgumures.ro

În aceeași conferință de presă, primarul orașului a declarat că municipalitatea va rezolva situația incertă a terenului din spatele Spitalului Județean. La Târgu Mureș se dorește construcția unui Centru medical pentru marii arși, unul din cele trei noi spitale de arși planificate pe plan național spre a fi construite.

S-au făcut demersuri către Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș în vederea lotizării terenului, iar după clarificarea juridică, primarul va iniția spre adoptare în Consiliul Local Municipal Târgu Mureș un proiect de hotărâre cu privire la reglementarea statutului acestui teren.

(FOTO CREDIT: Cristian Daniel Mariș)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania