O femeie din Petroşani, s-a accidentat grav luni, pe un traseu care duce spre Lacul Mija din Masivul Parâng. Femeia, de 46 de ani, a suferit mai multe fracturi la un picior, după ce a călcat pe o piatră şi a alunecat.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Victima prezenta fracturi de tibie şi peroneu, iar salvamontiştii au solicitat ajutorul unui elicopter pentru şi transportarea ei la Spitalul de Urgenţă din Petroşani.

“A fost solicitat ajutorul unui elicopter, deoarece transportul victimei necesita ore până la preluarea de către ambulanţă. La acţiune au participat patru salvatori montani şi echipajul elicopterului cu medic şi asistent medical”, a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Tot luni, o tânără de 16 ani a fost salvată de salvamontiştii hunedoreni după ce a căzut de la o înălţime de şase metri şi a suferit mai multe traumatisme. Accidentul a avut loc în zona cascadelor de pe Valea Mării, în Masivul Retezat.

“După hemostază, toaletarea plăgilor şi imobilizare, accidentata a fost transportată pe targă până la predarea, în stare de conştienţă, către un echipaj SMURD”, potrivit Salvamont Hunedoara.

Acţiunea salvamontiştilor s-a încheiat cu succes după aproape două ore.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania