Ansamblul de muzică tradiţională românească „Icoane”, instruit şi condus de îndrăgitul interpret Ioan Bocşa, va susţine un spectacol la Oradea, vineri, 13 august. Concertul „Suflet Românesc, atunci și acum” va avea loc în Teatrul de Vară din Cetatea Oradea, intrarea fiind liberă.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Program – vineri, 13 august:

20:00 – 21:00: Spectacol live

– Ansamblul „Icoane”

– Trio transilvan (cetera, contra, gorduna), conducător: maestrul Ovidiu Barteş

– actorul Ioan Josan

– moderator implicat artistic – Ioan Bocșa

21:00 – 22:00: Proiecția poemului cinematografic „Suflet românesc atunci și acum” – despre muzica poeziei și poezia muzicii.

Ansamblul „Icoane” are în componenţă un grup vocal de fete și unul de băieţi, un grup mixt, un trio transilvan şi interpreţi individuali. Acesta își propune să restaureze sonor unele producții muzicale tradiţionale arhaice, preluate din colecţii şi fonoteci sau culese direct din zone ale ţării unde încă folclorul se mai practică după ritualuri străvechi.

Accesul la eveniment este gratuit, și se va face începând cu ora 19.40, cu respectarea normelor Covid-19 în vigoare.

Potrivit Primăriei Oradea, evenimentul este disponibil atât pentru fanii vaccinați, cât și pentru cei care pot prezenta un buletin de testare rapidă efectuat în ziua evenimentului sau un test PCR cu rezultat negativ în ultimele 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore. Aceștia trebuie să vină cu certificatele de vaccinare/testare printate. Au acces și persoanele care au trecut prin boală într-un interval de cel mult 180 de zile. Eventualele modificări legislative vor fi comunicate ulterior de către organizatori.

Minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale de orice fel. Trebuie doar să fie posesori ai unui bilet valabil și pot intra la concert.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania