Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, susține că au fost găsite soluțiile necesare pentru gestionarea deșeurilor din județ, iar activitatea de colectare poate fi reluată începând de mâine.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

”Am găsit soluțiile necesare pentru gestionarea deșeurilor din Maramureș, iar Drusal SA, Herodot Grup SRL și Glodsal SRL, operatorii economici care colectează deșeurile menajere din județul Maramureș, își pot relua activitatea începând de mâine, 13 august.”

Ionel Bogdan spune că pentru o perioadă scurtă de timp deșeurile se vor depozita la depozitele autorizate din Bihor și Timiș, urmând ca din septembrie să depozităm deșeurile la Târgu Mureș, pentru o perioadă de 3 luni.

”Avem nevoie de o soluție concretă în ceea ce privește colectarea și depozitarea deșeurilor la nivelul județului Maramureș, iar împreună cu prefectul Vlad Duruș am decis ca săptămâna viitoare să convocăm Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și vom demara procedurile necesare pentru declanșarea stării de alertă pe teritoriul județului Maramureș. Astfel, vom expropria un teren de pe raza județului Maramureș pe care vom construi un depozit temporar de deșeuri, dotat cu utilajele necesare pentru reducerea cantității de deșeuri depozitate cu până la 35%, pe care îl vom utiliza până la finalizarea proiectului SMID Fărcașa.”, a declarat Ionel Bogdan.

Șeful CJ Maramureș mai spune că un alt lucru foarte important este faptul că se deruleză deja procesul de evaluare a ofertelor pentru restul proiectului care a rămas de executat la depozitul de la Fărcașa, iar termenul de execuție este de 12 luni de zile, urmând ca la începutul anului 2023 să existe un depozit conform, care îndeplinește standardele europene.

”Problema gestionării deșeurilor în Maramureș este una serioasă, cu care ne confruntăm de mai bine de 10 ani. Am încredere însă că vom găsi în continuare cele mai bune soluții pentru ca maramureșenii să poată beneficia de acest serviciu public absolut necesar și că vom gestiona cât mai eficient deșeurile menajere atât pentru protecția mediului înconjurător, cât și pentru sănătatea cetățenilor.”, a mai spus Ionel Bogdan.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania